15 decembrie – data limita pentru depunerea cererilor pentru infiintarea abatoarelor mobile

Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) anunta ca reprezentantii institutiei au identificat solutia finantarii unor abatoare mobile prin intermediul fondurilor europene.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Joi, 29 Noiembrie 2018

Potrivit reprezentantilor ministerului, fondurile sunt disponibile prin Submasura 4.2 „Sprijin pentru investitii in procesarea/marketingul produselor agricole” din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020.

Astfel, potentialii beneficiari pot depune proiecte privind achizitia si infiintarea de abatoare mobile pana la data de 15 decembrie 2018. De acest sprijin pot beneficia crescatorii de animale, cooperativele sau grupurile de producatori.

Abatoarele mobile ar putea deveni asadar o solutie pentru fermele zootehnice, dar si pentru micii crescatori care sacrifice animale doar ocazional. Acestea vor functiona ca un centru de sacrificare, transare si comercializare, care va fi autorizat sanitar-veterinar si va deservi crescatorii de animale din zona de amplasare, dar si alti fermieri care au nevoie de aceste servicii.

In cadrul unitatilor de abatorizare se pot desfasura activitati precum sacrificarea animalelor, prelucrarea primara, depozitarea, vanzarea cu amanuntul, prestari servicii de sacrificare si prelucrare.