Danone Romania - cifra de afaceri de 497 milioane lei in 2017

Danone Romania a inregistrat, in 2017, rezultate financiare pozitive, cu o cifra de afaceri care s-a ridicat la 497 milioane lei, in crestere cu aproximativ 3% in comparatie cu anul 2016.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Miercuri, 18 Iulie 2018

„Rezultatele Danone in Romania creeaza o baza pentru continuarea dezvoltarii durabile a business-ului si pentru noi investitii locale, in fabrica noastra din Bucuresti, in proiecte sociale si in dezvoltarea categoriei de iaurturi. In perioada 2017-2018 investim aproximativ un milion de euro pentru dezvoltarea a doua noi linii de productie si introducerea unui nou robot de paletizare in fabrica, care ne permit sa raspundem mai bine nevoilor de pe piata locala si de pe celelalte piete pe care le deservim in regiune. O suma similara, de un milion euro, este investita pentru a sprijini dezvoltarea fermierilor parteneri, atat ferme familiale, cat si profesionale”, a spus Natalia Gelstein Kiss, director general Danone Romania, Bulgaria, Moldova si Tarile Adriatice. 

Peste un milion de iaurturi sunt produse zilnic, in medie, in fabrica din Bucuresti, folosind anual peste 60 milioane de litri de lapte, majoritatea provenind de la ferme sau gospodari din Romania.

Consumul de iaurt ramane inca destul de scazut, comparativ cu alte tari, la aproximativ 6,6 kg pe persoana pe an comparativ cu 23 kg in Bulgaria, peste 10 kg in Cehia sau 21 kg in Suedia. Cu toate acestea, iaurtul este un produs cunoscut pentru beneficiile digestive, iar interesul romanilor pentru alimente sanatoase este in crestere in ultimii ani.