E.ON: Fierberea si vopsitul oualor de Pasti necesita trei zile de energie solara

 Fierberea si vopsitul oualor de Pasti necesita energia produsa de parcurile fotovoltaice din Romania timp de trei zile, se arata intr-un comunicat al companiei.

Scris de Adrian Lazar, Joi, 05 Aprilie 2018

 Fierberea si vopsitul oualor de Pasti necesita energia produsa de parcurile fotovoltaice din Romania timp de trei zile, se arata intr-un comunicat al companiei.

 

 

Coform datelor Institutului National de Statistica, un roman consuma, in medie, aproximativ 267 de oua pe an, putin mai multe decat germanii, care consuma anual 233 de oua, asa cum releva datele Ministerului German al Alimentelor si Agriculturii, ceea ce inseamna mai putin de un ou pe zi in ambele cazuri.

Cu toate acestea, in timpul sarbatorilor de Pasti se estimeaza ca se vor consuma aproximativ trei oua de persoana pe zi, ceea ce ar insemna ca in total vor fi consumate aproape 60 de milioane de oua pe zi in Romania.

Daca toate aceste oua ar fi vopsite acasa, s-ar consuma foarte multa apa si energie. Pentru a fierbe doi litri de apa consumam un sfert de kilowatt ora. Un vas cu aceasta capacitate este suficient pentru a fierbe si vopsi 10 oua, iar aceasta se multiplica de 6 milioane de ori pentru intreaga tara. Plecand de la aceste presupuneri, prepararea de Pasti a 60 de milioane de oua ar consuma aproximativ 15 milioane de kilowati ora de energie electrica, tot atat cat produc impreuna toate sistemele de energie solara din Romania in medie in trei zile”, sustin reprezentantii companiei energetice.

Datele Transelectrica arata ca in Romania sunt instalate panouri fotovoltaice cu o putere instalata totala de 1.360 de MW.