INS: Crestere a sacrificarilor si greutatii in carcasa pentru porcine si pasari, in luna februarie

Numarul sacrificarilor si greutatea in carcasa au crescut, in luna februarie, la porcine si la pasari, in timp ce la bovine, ovine si caprine au scazut, comparativ cu luna anterioara, arata datele publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Miercuri, 11 Aprilie 2018

Potrivit statisticii, in luna februarie, in comparatie cu aceeasi luna din 2017, sacrificarile inregistrate la categoria porcine s-au majorat cu 15,4%, iar la pasari de 5,5%. 

Totodată, in intervalul de referinta, la ovine si caprine scaderea numarului de sacrificari a fost de 19,8%, in timp ce, in cazul bovinelor, procentajul de scadere a fost de 15,9%. 

In ceea ce priveste greutatea in carcasa, datele INS releva ca, in cea de-a doua luna a anului, fata de perioada similara din anul anterior, au fost consemnate cresteri in cazul porcinelor (+14,8%) si al pasarilor (+7,8%). 

Pe de alta parte, greutatea in carcasa la ovine si caprine a scazut cu 15,6%, iar la bovine cu 15,1%

In comparatie cu luna ianuarie 2018, in luna februarie  ale aceluiasi an, numarul sacrificarilor si greutatea in carcasa au scazut la toate speciile de animale si pasari, cel mai mult (-44,8%) la ovinele si caprinele sacrificate in unitatile industriale (abatoare).