Nestle anunta ca toate ambalajele sale vor fi reciclabile pana in 2025

Nestle, una dintre cele mai mari companii multinationale din industria alimentara, a anuntat ca vrea sa reduca cantitatea de deseuri din plastic si ca isi doreste ca pana in 2025 toate ambalajele sale sa fie reciclabile sau reutilizabile.

Scris de Ramona Dascalu, Marti, 17 Aprilie 2018

Presiunea asupra companiilor din sectorul alimentar in ceea ce priveste eradicarea materialelor plastice nesustenabile din ambalajul lor este in continua crestere. Dupa ce in urma cu cateva saptamani, Starbucks si-a anuntat intentia de a produce o ceasca de cafea complet reutilizabila in urmatorii trei ani, Nestle da acum de stire ca vrea sa utilizeze numai materiale plastice reciclabile sau reutilizabile. Intr-o declaratie facuta ieri, compania alimentara din Elveția si-a fixat ca termen de a duce la indeplinire noile planuri anul 2025.

"Suntem deja familiarizati cu culori mai deschise pentru ambalajele noastre din plastic deoarece acestea se dovedesc a fi mai usor de reciclat", a explicat Duncan Pollard, expertul Nestle in domeniul durabilitatii. Acesta a adaugat ca va simplifica combinatia materialelor de ambalare si va incuraja utilizarea materialelor plastice reciclabile .

Organizatia ecologista Greenpeace nu crede insa in intentiile Nestle.

“O companie cu o astfel de dimensiune si impact asupra vietii oceanice ar trebui sa-si poata cuantifica in mod clar obiectivele pentru reducerea deseurilor din plastic. In loc sa se concentreze asupra limitarii materialelor plastice nereciclabile, am prefera ca Nestle sa renunte definitive la utilizarea materialelor plastice de unica folosinta”, a declarat purtătorul de cuvânt al Greenpeace, Elveția Yves Zenger.

La inceputul acestui an, principalul rival al Nestle - Unilever -  a promis sa-si mareasca cantitatea de plastic reciclat cu 25%.