Agricultura

Vicepresedintele Asociatiei Fermierilor din Maramures, Ioan Pop sustine ca fermierii din judetul Maramures vor investi anul acesta peste 30.000 de euro in utilaje si tehnologii.


Conform datelor Institutului National de Statistica (INS), produsul intern brut al Romaniei a crescut cu 8,8% pe serie bruta si cu 8,6% in serie ajustata in trimestrul trei al anului trecut fata de perioada similara din 2016.


Schema de plata pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu, inverzirea sau greening, cum i se spune pe scurt, are reguli noi. Schimbarile la aceasta schema de plata vor intra in vigoare din ianuarie 2018, odata cu adoptarea dispozitiilor agricole din regulamentul Omnibus, dispozitii care vor fi constituite intr-un regulament autonom, in ideea de a fi aplicate cat mai repede. Aceste noi dispozitii agricole modifica cele patru regulamente ale Politicii Agricole Comune (PAC).


Reinnoirea generatiilor ar trebui sa devina o prioritate a unui nou cadru de politici agricole in Uniunea Europeana, in conditiile in care la ora actuala fermierii varstnici, peste 65 de ani, detin cea mai mare pondere din totalul populatiei ocupate in agricultura in spatiul comunitar, respectiv 31%, in timp ce tinerii sub 35 de ani reprezinta doar 6%.


Numarul exploatatiilor agricole a ajuns la 3,422 milioane anul trecut, cu 5,7% mai mic fata de cel inregistrat in 2013 si cu 11,3% fata de 2010, se arata intr-un comunicat de presa al Institutului National de Statistica (INS).


Pagina 1 din 37

Revista Curenta

af10

 

Save

Save

Save

Save

  unnamed

  aisr

Abonare Newsletter

Daca doresti sa primiesti stirile si noutatile din Agricultura, Alimentatie, Zootehnie, Bauturi te rugam sa te abonezi la newsletter-ul nostru !!!!
Pentru asta este nevoie doar sa introduci datele tale in formularul de mai jos:

FaceBook FanBox

Ne gasesti si pe Pinterest