Turcia a reluat exporturile de tomate catre Rusia

Turcia a reluat exporturile de tomate catre Rusia

De la 1 noiembrie Turcia poate exporta tomate in Rusia. Autoritatile de la Moscova au semnat vineri un decret privind ridicarea restrictiilor impuse la importul acestor produse.

Odata cu ridicarea restrictiilor, a fost facuta prima livrare de tomate catre Rusia din districtul Bergama, provincia Izmir. Produsele au fost incarcate in camioane si trimise unui retailer din St. Petersburg, care le va distribui in 750 de magazine.

Productia de carne, branza si legume a Rusiei a crescut, dupa ce, in anul 2014, a interzis importurile de alimente din Occident. Dupa ce aviatia turca a doborat un avion rusesc de vanatoare, in 2015, Moscova a extins embargoul pentru a include si tomatele din Turcia, pentru care Rusia era cea mai mare piata de export.

Arzu Şentürk, membru al Consiliului de Administraţie al serelor Agrobay din Bergama, a declarat ca a fost semnat un contract privind livrarea in acest an a 5.000 de tone de tomate catre Rusia. Inainte de criza provocate de doborarea avionului, unitatea livra rusilor 10.000 de tone de tomate.

Ridicarea restricţiilor este o veste bună, a apreciat Şentürk, Rusia fiind din 2003 cea mai mare piata pentru tomatele din Turcia. In primele opt luni din acest an, exporturile Turciei de fructe si legume catre Rusia, excluzand tomatele, au urcat cu 150%, ajungand la 259 milioane de dolari, pe fondul imbunatatirii relatiilor economice dintre cele doua tari.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Revista Curenta

af10

 

Save

Save

Save

Save

  unnamed

  Pioneer

Abonare Newsletter

Daca doresti sa primiesti stirile si noutatile din Agricultura, Alimentatie, Zootehnie, Bauturi te rugam sa te abonezi la newsletter-ul nostru !!!!
Pentru asta este nevoie doar sa introduci datele tale in formularul de mai jos:

FaceBook FanBox

Ne gasesti si pe Pinterest