ANSVSA - amenzi in valoare de 49.000 lei in sectorul produselor alimentare de origine nonanimala

ANSVSA - amenzi in valoare de 49.000 lei in sectorul produselor alimentare de origine nonanimala

Publicat în Noutati Scris de  Februarie 13 2018 dimensiune font scade mărime font creşte dimensiunea fontului 0

Directiile judetene sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor precum si a municipiului Bucuresti au dat 35 de amenzi in valoare de 49.000 lei, in ianuarie, firmelor din morarit, produse de patiserie, bauturilor racoritoare, alcoolice, depozitarea produselor alimentare, a semintelor, legumelor si fructelor.

Conform ANSVSA, autoritatile au desfasurat peste 6.300 de controale. Acestea au vizat aspecte privind calitatea spatiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea si depozitarea acestora, controlul daunatorilor, documentele prevazute de legislatie si a informatiilor privind sistemul HACCP, conditiile de igiena si de functionare a unitatilor.

Neconformitatile constatate si sanctionate au fost produse semifabricate fara elemente de identificare si depozitate impreuna cu produse finite, comercializarea produselor alimentare in spatii neigienizate, neintretinerea igienica a spatiilor de productie si a utilajelor, functionarea fara document de inregistrare sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor, incalcarea normelor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind demonstrarea trasabilitatii produselor alimentare, depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare; lipsa contractului DDD, lipsa termogramelor (evidenta temperaturii in vitrine).

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Revista Curenta

af10

 

Save

Save

Save

Save

  unnamed

  aisr

Abonare Newsletter

Daca doresti sa primiesti stirile si noutatile din Agricultura, Alimentatie, Zootehnie, Bauturi te rugam sa te abonezi la newsletter-ul nostru !!!!
Pentru asta este nevoie doar sa introduci datele tale in formularul de mai jos:

FaceBook FanBox

Ne gasesti si pe Pinterest