Laura Cioba

Un numar de 4.200 de fermieri au depus, de la inceputul lunii martie, cereri la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) pentru acordarea subventiei de la Uniunea Europeana, numarul fiind mai ridicat decat in anii precedenti. 


Federatia PRO AGRO sustine ca instituirea cotizatiei profesionale agricole aplicata pentru finantarea asociatiilor profesionale membre ale unor organizatii profesionale/interprofesionale reprezentative din sectorul agroalimentar are drept scop intarirea formelor de reprezentare a fermierilor.


Bucataria sud-americana, mancarea libaneza si sandwich-urile cu ingrediente proaspete cresc puternic in preferintele romanilor si vor defini tendintele culinare ale anului 2018, potrivit reprezentantilor celei mai mari platforme online de comenzi de mancare din Romania. 


Producatorul austriac Estyria Naturprodukte GmbH recheama preventiv produsul „Golden Sun Bio Organic Cereale Amaranth, 500g”, comercializat si in reteaua de magazine Lidl Romania, dupa ce, in cadrul verificarilor interne, intr-o proba a fost depistata Salmonella, se arata intr-un comunicat al retailerului german.


Conform datelor publicate in Monitorul Oficial, Apemin Tusnad l-a revocat din functia de director general pe Gyarfas Kurko, care este si actionarul companiei.


Unul dintre producatorii de ingrediente pentru industria de panificatie, patiserie si ciocolaterie a numit-o in functia de Director Regional pentru Europa de Est pe Gabriela Beres.


Trofeele Painea Anului 2018 si Tortul Anului 2018 vor fi si in acest an cele mai disputate la expozitia GastroPan, ce se va desfasura in perioada 19-22 aprilie la Targu Mures.


Romanii consuma in fiecare zi 70 de grame de zahar si doar trei grame de miere, iar aceasta balanta nu ne onoreaza sub nicio forma, a declarat secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Daniel Botanoiu, la Targul National al Mierii.


Ursus Retro este noul sortiment al unuia dintre cei mai cunoscuti producatori de bere, Ursus Breweries.


Firme apicole din 14 tari si-au anuntat participarea la „Sarbatoarea Mierii”, ce se va desfasura in 24 si 25 martie in municipiul Blaj, evenimentul, ajuns la cea de-a XI-a editie, fiind considerat de organizatori cel mai mare targ apicol din Romania.


Pagina 1 din 64

Revista Curenta

af10

 

Save

Save

Save

Save

  unnamed

  Pioneer

Abonare Newsletter

Daca doresti sa primiesti stirile si noutatile din Agricultura, Alimentatie, Zootehnie, Bauturi te rugam sa te abonezi la newsletter-ul nostru !!!!
Pentru asta este nevoie doar sa introduci datele tale in formularul de mai jos:

FaceBook FanBox

Ne gasesti si pe Pinterest