Horeca

In perioada 7-9 februarie 2018, in Ungaria, la Centrul Expozitional HUNGEXPO se va desfasura expozitia internationala destinata domeniului alimentar, sectorului HoReCa, de panificatie, patiserie si cofetarie, domeniul hotelier, al alimentatiei publice dar si ambalajelor, Sirha Budapest.


Reprezentantii lantului de restaurante Subway intentioneaza sa deschida zece unitati noi in 2018, respectiv cinci in Bucuresti, iar celelalte cinci in orasele Bistrita, Craiova, Targu Mures, Galati si Bacau.


In ultimii opt ani, piata restaurantelor din Romania s-a dublat ajungand la o valoare de 8,5 miliarde de lei in anul 2016.


In perioada 30 octombrie – 17 noiembrie 2017, inspectorii ANSVSA au desfasurat peste 1.290 de controale in unitatile de productie, colectare, procesare, depozitare si comercializare a pestelui si produselor din peste.

Conform ANSVSA, in urma controalelor efectuate a fost confiscata o cantitate de 231 kg de peste. In plus, au fost data 99 de amenzi contraventionale si 125 de avertismente in valoare totala de  peste 148.000 de lei.

De asemenea, au fost emise 5 Ordonanțe privind Suspendarea Temporara a activitatii si 11 Ordonante pentru Interzicerea Activitatii unor unitati.

Neconformitatile constatate si sanctionate au fost:

                -  deficientele privind aplicarea programelor de igienizare a spatiilor de productie;

                - deficientele privind trasabilitatea, marcarea de identificare si etichetarea pestelui destinat comercializarii;

                - nerespectarea cerintelor generale si specifice de igiena referitoare la receptia, manipularea si procesarea pestelui si produselor din peste; 

Controalele au vizat aspecte ce privesc verificarea modului de respectare de catre operatorii din sectorul alimentar, a conditiilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor referitoare la producerea, colectarea, procesarea, depozitarea si comercializarea pestelui.


Competitia de suflet a retailerului de tip cash & carry Selgros Romania, Arena Bucatarilor, editia 2017 se va desfasura in pavilionul Selgros din cadrul targului RomHotel la Romexpo.


Pagina 1 din 5

Revista Curenta

af10

 

Save

Save

Save

Save

  unnamed

  aisr

Abonare Newsletter

Daca doresti sa primiesti stirile si noutatile din Agricultura, Alimentatie, Zootehnie, Bauturi te rugam sa te abonezi la newsletter-ul nostru !!!!
Pentru asta este nevoie doar sa introduci datele tale in formularul de mai jos:

FaceBook FanBox

Ne gasesti si pe Pinterest