#coronavirus: Dobrogea garanteaza pastrarea preturilor actuale la alimentele de baza

Dobrogea Grup anunta ca face fata cu brio comenzilor in crestere primite in ultima perioada. Mai mult, reprezentantii companiei garanteaza o plafonare a preturilor la alimentele de baza.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Joi, 26 Martie 2020

In contextul actual al starii de urgenta, prioritatea Dobrogea Grup, ca producator important din domeniul de morarit si panificatie, este sa fie aproape de consumatori prin asigurarea necesarului de alimente de baza, prin onorarea solicitarilor in crestere exponentiala venite din partea clientilor, dar implementand in acelasi timp, masuri suplimentare de siguranta alimentara.

 „Capacitatea de productie Dobrogea Grup este suficienta pentru a acoperi in totalitate cererea de paine si biscuiti. Avem o varietate mare de sortimente de paine ambalata si biscuiti, acestea fiind produse pe linii automatizate, fara contact direct cu produsele si beneficiem de o productivitate sporita, astfel putem face fata unei cereri marite in mod constant. In ceea ce priveste partea de morarit, fluctuatia este destul de mare, fiind influentata in mod direct de solicitarile clientilor in aceasta perioada”,se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

Mai mult, la Dobrogea Grup exista stoc de materii prime si ambalaje suficiente pentru urmatoarele luni si nu sunt estimate deviatii majore din partea furnizorilor actuali, se mai mentioneaza in comunicat.

Un alt aspect accentuat de reprezentantii Dobrogea Grup face referire la plafonarea preturilor pentru alimentele de baza. „Ne propunem sa pastram preturile actuale catre clienti, tocmai pentru a asigura constanta in livrari si mai mult, pentru ca ne dorim sa fim alaturi de consumatorii nostri in aceste momente dificile”.

In ceea ce priveste siguranta alimentara si siguranta angajatilor, compania a constituit in regim de urgenta un comitet intern de criza, alcatuit din persoane cu responsabilitati importante in cadrul companiei, ce are ca obiectiv permanent implementarea si controlul masurilor si procedurilor specifice obiectului de activitate.

„Siguranta angajatilor si siguranta alimentara au fost intotdeauna o preocupare a companiei Dobrogea Grup, fiind deja proceduri implementate in acest sens. Insa, tinand cont de situatia curenta am dezvoltat, emis si aprobat o serie de proceduri specifice atat pentru angajati, cat si pentru vizitatori si personal auxiliar. Printre acestea se numara si un screening (o chestionare) a angajatilor intorsi din concedii sau deplasari, a vizitatorilor si a personalului auxiliar, dotarea cu dezinfectant in cat mai multe locuri din companie, in special in zonele de acces in cladiri si suplimentarea masurilor de igiena, inclusiv prin asigurarea de manusi si masti de protectie. In sectiile de productie accesul este limitat doar pentru personalul necesar, fara acces al vizitatorilor”.