#coronavirus: Legumicultorii din Vidra, fara clienti in pietele engros. Se orienteaza spre Facebook

Mare parte dintre legumicultorii din Vidra isi vand marfa in pietele engros din Capitala. Dar, odata cu pandemia de coronavirus, clientii care soseau in mod obisnuit in piete au disparut, iar fermierii nu mai unde sa isi vanda produsele.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Joi, 26 Martie 2020

Fermierii din Vidra au ramas cu legumele in solarii. De doua saptamani se tot gandesc, unde ar putea sa isi valorifice marfa.

„Cea mai grava problema este punctul de desfacere. Chiar nu mai avem unde sa vindem. La piata engros unde vindeam aveam clienti din toata tara, din Suceava, Iasi, Vaslui, Sibiu. Acum nu mai pot veni din cauza epidemiei de coronavirus”, a mentionat Ion Olteanu, la Digi 24. Mai mult, sotia acestuia, Georgeta Olteanu este de parere ca singura solutie pe care o vede acum este vanzarea prin intermediul internetului.

Nici lui Cristian Dumitrescu, legumicultor tot in Vidra, afacerea nu ii mai merge. „Degeaba sunt pietele deschise daca oamenii nu pot iesi liber. Nu mai avem efectiv, cui sa vindem marfa. Comenzile sunt mici si rare. Iar acesta nu este ritmul normal care ar trebui sa fie in primavara, cand lumea cauta legume proaspete”.

Ca si prima masura de ajutorare a fermierilor, Primaria din Vidra a facut un grup pe Facebook unde indeamna pe oamenii sa invete sa isi vanda produsele prin intermediul internetului. Grupul se numeste „Aprozarul de Vidra”, iar fiecare producator de legume isi poate expune marfa, dar si numarul de telefon, unde poate fi contactat.