#coronavirus: Mega Image doneaza 1.160.000 lei catre Crucea Rosie

Mega Image a luat decizia de a sustine eforturile din prima linie de lupta a cadrelor medicale pentru protejarea vietii si insanatosirea cetatenilor romani infectati cu COVID-19, prin donarea de fonduri in valoare de 1.160.000 de lei, echivalentul a 240.000 EUR, catre Societatea Nationala Crucea Rosie.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Joi, 26 Martie 2020

Cu aceste fonduri vor fi achizitionate cel putin 12 echipamente de ventilatie medicala, contribuind astfel la sustinerea spitalelor cu echipamentul de care au nevoie in aceasta perioada dificila.

„Trecem printr-o perioada cu numeroase provocari, in care, desi nu e usor pentru nimeni, e important sa ramanem solidari si sa contam unii pe altii. Noi, ca retailer, avem un rol crucial si o mare responsabilitate prin urmare, ne-am mobilizat, depunem eforturi uriase si facem investitii pentru a ramane in continuare un loc sigur pentru cumparaturi. Ne dorim sa sprijinim cat mai mult comunitatea si am decis sa ne alaturam misiunii Crucei Rosii Romane printr-o donatie care sa acopere achizitia de sisteme complete de ventilatie, atat de necesare pacientilor aflati in stare grava din cauza infectarii cu COVID-19. Avem grija de persoanele care sunt expuse mai mult infectarii, cu varste de peste 65 de ani, si am luat masuri suplimentare de protectie, atat pentru colegii nostri din echipa, cat si pentru oamenii din comunitate. Vom investi in reducerea preturilor la raft indiferent de aparitia unor eventuale cresteri ale costurilor de productie si de distributie. Vom urmari in continuare indeaproape evolutia evenimentelor si vom lua masuri atunci cand va fi necesar pentru a ramane in siguranta si parte activa din comunitate”, afirma Mircea Moga, CEO Mega Image.

Crucea Rosie, ONG-ul desemnat de Ministerul Sanatatii pentru achizitia de echipamente medicale, a lansat de curand campania nationala de strangere de fonduri prin care face apel la populatie pentru a sustine spitalele cu echipamente, materiale de protectie, consumabile de unica folosinta, cat si alimente si produse igienico-sanitare pentru persoanele vulnerabile.

„Multumim partenerului nostru Mega Image pentru acest gest important de solidaritate in beneficiul intregii tari. Datorita acestei donatii generoase, vom putea achizitiona echipamente medicale, vitale pentru spitalele din Romania”, declara Ioan Silviu Lefter, director general, Crucea Rosie Romana.