#covid19 EXCLUSIV Mihaela Gagea, presedinte ATEAR: Transportatorii au mare nevoie de infiintarea culoarului verde

Masurile drastice de control la vami instituite ca urmare a decretarii starii de urgenta in mai multe state europene au incetinit activitatea curenta a curselor in sectorul transportului de marfa.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Marti, 24 Martie 2020

„Toti transportatorii asteapta cu nerabdare acele culoare speciale pentru marfuri, dar mai cu seama cei care se ocupa cu transportul animalelor vii, care au mare nevoie de acestea pentru a ajunge in timp util la destinatie. In acest moment, multe dintre contracte tin de stabilitatea Italiei si de cat de bine o sa reuseasca sa gestioneze primirea curselor in conditii de maxima siguranta. Totusi, se simte un val de frica si in randul soferilor nostri. Este foarte clar ca aceasta perioada, este una cum nu a mai fost de foarte multa vreme, cu activitate extrem de scazuta pe fondul acestei pandemii de Covid19”, ne-a declarat presedintele Asociatiei Transportatorilor si Exportatorilor de Animale Vii din Romania (ATEAR), Mihaela Gagea.

transport animale vii 2_1

In acest context, presedintele ATEAR face un apel in randul transportatorilor de animale vii ca in aceasta perioada sa ramana solidari unii cu altii si, ceea ce este foarte important: sa solicite consecvent autoritatilor sa ia masuri concrete atat de natura economica pentru a-si putea proteja angajatii, dar si de natura logistica.