Automatizarea – „cheia” fermierului roman de a suplini lipsa fortei de munca

Lipsa fortei de munca si implicit fluctuatia de personal reprezinta adevaratele provocari pentru majoritatea fermierilor , si acest fapt nu mai reprezinta nici o noutate pentru domeniul zootehnic, insa in ultimii doi ani multi dintre fermieri au reusit sa se adapteze acestui fenomen printr-o metoda pe care o aveau deja la indemana: automatizarea.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Luni, 22 Octombrie 2018

Cu o experienta de peste 10 ani, compania Inox Center  a fost infiintata cu scopul de a ajuta si sprijini business-urile fermierilor romani prin furnizarea de echipamente si tehnologii destinate in special sectorului zootehnic.

„In prezent, Inox Center acopera toata aria in ceea ce priveste constructia de la zero a unei ferme. Incepem de la partea de consultanta in care le explicam fermierilor ce tip de echipamente si tehnologii noi le putem oferi si daca acestea se aplica si se pliaza pe proiectul dorit”, a punctat Andrei Scarlatescu, medic veterinar  si reprezentant al companiei Inox Center.

Potrivit acestuia, compania Inox Center comercializeaza , produce, instaleaza, intretine si asigura calitatea functionala a sistemelor de muls avansate pentru vaci, oi si capre . Potrivit reprezentantilor companiei, toate sistemele sunt fabricate in conformitate cu cele mai noi tehnologii automate (PLC, invertoare, pulsatoare, etc.) in colaborare cu cele mai recunoscute firme din acest sector.

„In 2017 am inregistrat vanzari semnificative pe segmentul de tancuri de racire lapte si sali de muls. Din luna septembrie 2017 ne-am axat si pe alte tipuri de tehnologii (cea de constructie pentru adaposturile si anexele destinate cresterii animalelor, solutii de management pentru sistemul de  muls, cel al monitorizarii activitatii animalelor,echipamente pentru  managementul  dejectiilor si nu in ultimul rand robotii de muls pentru vaci, iar spre finalul anului am mizat si pe o tehnologie de ventilatie si racire a adapostului pentru crearea unui confort maxim al animalelor”, a precizat Andrei Scarlatescu.

Acesta a explicat ca produsele pe care le ofera compania se conformeaza normelor europene stricte, ele fiind proiectate in scopul utilizarii industriale si fabricate prin tehnologia de taiere si modelare cu ajutorul laserului cu elemente active, fiind perfectionate in mod continuu, pentru a garanta solutii durabile si eficiente pentru fermierul modern.