132 de fermieri din Olt, inscrisi in programul pentru usturoi. De trei ori mai multi fata de anul trecut

Numarul fermierilor din judetul Olt care s-au inscris in programul pentru sustinerea productiei de usturoi a crescut de mai mult de trei ori in acest an fata de anul precedent, potrivit directorului adjunct al Directiei Agricole Judetene (DAJ) Olt, Ion Anuta. Acesta a precizat ca pana acum sunt inscrisi in program 132 de fermieri.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Miercuri, 06 Mai 2020

Ion Anuta a precizat ca in 2020 a crescut si suprafata cultivata cu usturoi in judet, de la mai putin de 40 de hectare anul trecut, la 125 de hectare in prezent.

„Pana acum s-au inscris in programul pentru sustinerea productiei de usturoi 132 de fermieri care au cultivat usturoi pe o suprafata de 125 de hectare. A crescut si numarul de fermieri inscrisi in program si evident si suprafata cultivata cu usturoi. Cele mai mari suprafete cu usturoi sunt in zona de sud, la Visina, Visina Noua, Babiciu, dar sunt fermieri si din alte zone, la Ghimpeteni. Usturoiul a fost plantat, a rasarit, sunt si suprafete pe care s-a plantat inca din toamna si peste o luna se poate valorifica”, a spus Anunta.

Cererile pentru inscrierea in program se pot depune pana pe 15 mai si ajutorul de minimis este de 3.000 de euro pe hectar, iar printre conditii se numara cultivarea unei suprafete minime de 3.000 de metri patrati si obtinerea unei productii de cel putin 3 kilograme pe o suprafata de 10 metri patrati.