14 produse lactate din Harghita primesc certificare de „produs montan”

Agentia Nationala a Zonei Montane (ANZM) a acordat unui operator economic din judetul Harghita dreptul de utilizare a mentiunii de calitate facultative „produs montan”, pentru un numar de 14 produse.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Vineri, 23 August 2019

Potrivit Ministerului Agriculturii, in data de 20 august 2019, SC Bomilact Madaras SRL a primit decizia de acordare a dreptului de utilizare a mentiunii de calitate facultative „produs montan„ pentru produsele: cascaval, cascaval afumat, cascaval maturat, branzeturi topite, unt, crema de unt, lapte consum, smantana, sana, chefir, iaurt, branza de burduf, branza de vaci, urda.

Acestea se regasesc inregistrate in Registrul National al Produselor Montane, la pozitiile cuprinse intre 158-171, disponibil pe site-ul www.madr.ro, iar operatorul economic devine astfel primul producator din judetul Harghita care a obtinut dreptul de utilizare a mentiunii de calitate facultative „produs montan”. 

Potrivit reprezentantilor MADR, zona montana are un imens potential pentru dezvoltarea produselor alimentare, acestea avand calitati deosebite, atat din punct de vedere al arealului de origine, cat si al metodelor traditionale de productie si procesare.