15 iulie, termen avansat pentru redeschiderea restaurantelor la interior

Mai multi clienti la masa, dezinfectie intensa, circulatie pe sens unic si triaj la intrare sunt doar cateva din regulile "noii normalitati".

Scris de Marius Jianu, Luni, 06 Iulie 2020

Industria HoReCa ar putea beneficia de o gura de oxigen luna aceasta, daca Executivul va aproba redeschiderea spatiilor interioare ale restaurantelor incepand cu jumatatea lunii. Initial se spera ca acest lucru sa debuteze de saptamana aceasta, dar ultimul termen oficial avansant de guvernanti este 15 iulie, a anuntat publicatia Profit.ro. Printre masurile care ar urma sa fie adoptate in interiorul restaurantelor se numara: triajul persoanelor la intrarea in restaurant si interzicerea accesului pentru cei care prezinta semne de infectii respiratorii, iar circulatia in interiorul localurilor se va face pe circuite cu sens unic.
Numarul maxim de persoane care pot sta la o masa poate fi de 6, daca intre acestea se stabileste o zona de distantare de 2 m, iar numarul maxim de ocupanti ai localului va trebui afisat la intrarea in restaurant. Meniurile, solnitele si alte obiecte refolosibile vor trebui dezinfectate constant, iar pentru tacamuri se recomanda folosirea celor de unica folosinta. Masurile sunt prevazute in planul inaintat de Organizatia Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania (HORA), dar pot suferi modificari si completari in perioada de timp ramasa pana la deschiderea restaurantelor la interior.