5 to go a preluat operatiunile Take Five Coffee din Constanta

5 to go realizeaza prima achizitie a unui lant local de cafenele prin preluarea operatiunilor Take Five Coffee din Constanta, tranzactia, definitivata in aceasta luna, vizand trei dintre cele patru cafenele ale antreprenorilor constanteni.

Scris de Agro Food, Vineri, 10 Septembrie 2021
"Dezvoltarea 5 to go in tara este una dintre directiile noastre strategice incepand cu anul 2020. Preluarea Take Five Coffee este un pas important pentru noi, fiind prima tranzactie de acest gen. Intotdeauna am fost aproape de antreprenorii locali, am ales sa colaboram cu producatori locali si sa sustinem micile afaceri independente, prin parteneriate sau know-how, ori de cate ori am putut. Este o zona noua pe care o exploram, aceasta de achizitii, insa este un pas natural in strategia noastra de dezvoltare. Cu atat mai mult cu cat poate fi si un ajutor pe care il oferim celor care nu mai pot sustine investitiile si cheltuielile unei afaceri HoReCa, in acest context instabil", a declarat Radu Savopol, cofondator 5 to go.
 
Investitia estimata in reamenajarea celor trei cafenele este de peste 50.000 de euro. Acestea vor fi operate in sistem de franciza de catre parteneri actuali, care au cel putin inca o cafenea gestionata cu succes in oras.
 
"Obiectivele de crestere locala vizeaza depasirea unui numar total de 15 locatii in Constanta, pastrand ritmul accelerat si la nivel national: un total de 500 unitati pana la finalul anului 2022. In acest moment, grupul depaseste 250 de unitati, iar pana la finalul anului este estimat ca va ajunge la 300 de cafenele la nivel national. In plus, anul acesta 5 to go a facut primii pasi internationali, prin deschiderea alaturi de Donuterie a 5 unitati in Franta", se mentioneaza in comunicat.
 
5 to go a luat nastere in 2015, iar in prezent a depasit pragul de 250 de locatii si este cel mai mare lant de cafenele din Europa de Est, dar si cea mai accesata franciza din Romania. Radu Savopol si Lucian Badila sunt fondatorii 5 to go, cei care au adus pe piata HoReCa din Romania conceptual inovator de pret unic pentru toate produsele comercializate.