A fost lansat un serviciu specializat de brokeraj pentru comertul cu cereale

Clubul Fermierilor Romani lanseaza in premiera, in Romania, un serviciu specializat de consultanta si brokeraj pentru comertul cu cereale, adresat fermierilor, a anuntat asociatia.

Scris de Agro Food, Joi, 11 Iunie 2020

Potrivit sursei citate, acest serviciu are ca scop cresterea performantei afacerilor fermierilor si ofera atat informatii customizate, cat si analize detaliate despre evolutia pietei de cereale la nivel local si international, prin intermediul unei echipe dedicate de experti analisti.

 

"Conform studiului recent realizat de catre Clubul Fermierilor Romani in randul membrilor, a rezultat ca fermierii au un grad mare de vulnerabilitate in faza de valorificare a recoltelor. Adaugam in portofoliul nostru activitatea de consultanta si brokeraj pentru comertul cu cereale pentru a putea oferi fermierilor membri expertiza si informatii specializate, in timp real. Stabilim o premiera in Romania prin acest tip de serviciu oferit de o asociatie de fermieri, cu scopul de a maximiza si securiza profiturile fermierilor. Sustinem interesele fermierilor in dialogul acestora cu partenerii comerciali, pentru incheierea unor contracte reciproc avantajoase", a declarat Florian Ciolacu, director executiv, Clubul Fermierilor Romani.

 

Pentru coordonarea acestui nou serviciu de consultanta si brokeraj pentru comertul cu cereale, Clubul Fermierilor Romani l-a cooptat in echipa pe Cezar Iulian Gheorghe, analist si trader cu o expertiza recunoscuta de peste 18 ani pe piata de agribusiness. Comertul cu cereale are anumite particularitati si se bazeaza pe o serie de reglementari si proceduri care trebuie cunoscute si urmarite, la care se adauga conditiile contractuale, logistice si de depozitare, care si ele trebuie gestionate si negociate cu maxima atentie.

 

"Fermierii nu au intotdeauna acces la informatii specializate, in timp util. Interpretarea in mod corect si rapid a acestora poate face diferenta in vanzarea si valorificarea recoltei. Pentru analizele noastre folosim instrumente avansate de lucru, urmarim evolutia preturilor cerealelor pe cele mai importante burse si realizam rapoarte detaliate pentru piata nationala si internationala, in functie de nevoia fiecarui fermier. Punem la dispozitia fermierilor un portofoliu extins de optiuni de desfacere si ii asistam pe durata intregului proces de contractare si executie. Invit fermierii sa apeleze cu incredere la serviciile noastre de consultanta pentru a putea lua cele mai bune decizii", a declarat Cezar Iulian Gheorghe, expert analist pentru Comertul cu Cereale, Clubul Fermierilor Romani.

 

Clubul Fermierilor Romani este o asociatie non-profit si neguvernamentala, care promoveaza interesele fermierilor din Romania. Membrii asociatiei sunt fermieri performanti care au modele de afaceri bazate pe inovatie, tehnologie si bunele practici in agricultura, pentru cresterea competitivitatii si a valorii adaugate create in acest domeniu. Obiectivul principal al Clubului este sa asigure implicarea activa a membrilor sai in procesul de consultare si elaborare a reglementarilor europene si nationale in domeniul agricol, cu scopul de a creste performanta fermierilor din Romania.