AAPR: Propunem inchiderea pietelor doar acolo unde este cazul

Asociatia Administratorilor de Piete din Romania (AAPR) precizeaza ca pietele agroalimentare au fost deschise pe tot parcursul anului si nu a fost inregistrat niciun focar de infectie.

Scris de Agro Food, Marti, 10 Noiembrie 2020
De la inceputul pandemiei, inclusiv in perioada sarbatorilor Pascale, cand masurile erau mult mai drastice, activitatea din piete s-a putut desfasura fara a afecta in vreun fel comercializarea produselor.

 

Administratorii de piete au fost in continua colaborare cu organele de control, tocmai pentru a preveni raspandirea virusului. Acolo unde a fost cazul, individual, au fost implementare masuri suplimentare, de exemplu: in unele piete din tara au fost relocate mesele/tarabele pentru a se asigura distanta sociala dintre culoare, tot pentru respectarea distantei sociale au fost relocati producatorii la alte mese, pietele au fost dezinfectate periodic, s-au creat circuite speciale de intrare-iesire, a fost implicat personal suplimentar care sa asigure respectarea tuturor masurilor.

 

Atat producatorii agricoli, cat si comerciantii care isi desfasoara activitatea in piete s-au adaptat si au respectat masurile impuse.

 

Activitatea pietelor agroalimentare in spatii inchise se poate desfasura in continuare cu respectarea masurilor pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

Propunerea AAPR este ca decizia de inchidere a pietelor agroalimentare din spatii inchise sa se faca in urma unei analize cu autoritatile publice locale, iar masurile restrictive sa fie luate doar acolo unde este cazul.

 

Asociatia Administratorilor de Pieţe din Romania este o asociatie care reuneste 35 de entitati membre (institutii si societati comerciale) din intreaga tara. AAPR este cea care a introdus pentru prima data plata cu cardul in pietele din Romania si este, din 2013, membru al Uniunii Mondiale a Pietelor cu Amanuntul si En-gros, asociatie internationala non-profit dedicata promovarii schimbului international de informatii privind pietele en-gros si cu amanuntul, cu scopul de a imbunatati constructia lor, organizarea si managementul.