ANSVSA a amendat cu peste 400.000 de lei mai multe localuri de pe litoral

Aproape 70 de unitati de alimentatie publica de pe litoral au fost amendate, in ultima saptamana, de catre inspectorii sanitar-veterinari cu suma totala de 400.000 de lei pentru nereguli precum igiena precara, ambalare si etichetare necorespunzatoare a produselor.

Scris de Agro Food, Marti, 28 Iulie 2020

Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Constanta a informat luni, printr-un comunicat de presa, ca "68 de unitati, respectiv 27 de restaurante, 8 unitati tip fast - food, 5 unitati tip bufet, o unitate tip bistro, 6 magazine alimentare, 13 baruri, 3 braserii, 3 laboratoare cofetarie/patiserie, 2 mijloace de transport auto au fost sanctionate contraventional, cu amenzi in valoare de 440.000 de lei".

 

Totodata, au fost confiscate si retrase de la vanzare peste 32 kilograme de preparate si semipreparate culinare improprii consumului, produse care au fost dirijate catre o unitate de neutralizare.

 

Conform DSVSA Constanta, printre neregulile constatate sunt: manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare; comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii neaprobate sanitar veterinar; ambalarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare, in vederea depozitarii si valorificarii, precum si comercializarea acestora neetichetate potrivit legislatiei in vigoare; conditii necorespunzatoare de igiena in spatiile de productie; depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare.

 

Verificarile mentionate au fost efectuate de medicii veterinari care activeaza in cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020, in perioada 20 - 26 iulie, fiind controlate 237 de unitati amplasate in cele sapte zone de interes turistic - Navodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinesti si Mangalia.

 

"ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanta, pune la dispozitia celor interesati numarul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786.577.007, unde se pot face sesizari, sau se pot obtine informatii referitoare la diferite aspecte din domeniul sigurantei alimentelor. Acest numar va functiona in paralel cu numarul Call - Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice retea de telefonie", se precizeaza in comunicatul DSVSA Constanta.