APIA: Peste 55.500 de cereri unice de plata depuse deja de fermieri

Un numar de 55.515 cereri unice de plata pentru o suprafata de 153.668 hectare au fost depuse pana in prezent in cadrul Campaniei pentru anul 2019, potrivit datelor publicate de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Luni, 11 Martie 2019

Cererile se depun la centrele judetene APIA, in cazul fermierilor care solicita o suprafata mai mare de 50 hectare teren agricol, si la centrele locale in cazul fermierilor care solicita o suprafata mai mica sau egala cu 50 hectare teren agricol.

APIA precizeaza ca depunerea Cererilor Unice de Plata in cadrul Campaniei 2019 se va incheia la data de 15 mai 2019, in conformitate cu prevederile legale, iar cei care nu se prezinta pana la acest termen nu vor beneficia de sprijinul financiar acordat. 

In acest sens, fermierilor li se recomanda sa se prezinte la data si ora la care sunt programati, conform invitatiei primite, pentru a se putea utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea solicitarilor in campania din acest an. 

Sprijinul financiar este finantat din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).