APIA a eliberat aproape 10.000 de adeverinte pentru fermieri prin sistem online

Aproape 10.000 de adeverinte prin care fermierii puteau sa acceseze credite de pana la 85% din valoarea subventiilor au fost eliberate prin sistem online, a afirmat directorul general al APIA, Adrian Pintea.

Scris de Agro Food, Vineri, 26 Iunie 2020

“Anul acesta si pentru noi a fost un an plin de provocari pentru ca, odata cu pandemia, si noi a trebuit cumva sa ne rebranduim, sa gasim solutii, astfel incat fermierii nostri sa nu ne treaca pragul. Daca cererea de plata a fost depusa spre exemplu astazi, in cel mult in trei zile noi am reusit sa eliberam acele adeverinte de creditare prin care puteau sa isi ia pana la 85% din suma cuvenita pentru anul 2020”, a mentionat Adrian Pintea, in videoconferinta “Importanta parteneriatelor in business. Dezvoltarea companiilor agro si micro prin cooperare si colaborare”, a afirmat Adrian Pintea, in videoconferinta “Importanta parteneriatelor in business. Dezvoltarea companiilor agro si micro prin cooperare si colaborare”.

 

Acesta a subliniat ca APIA are o colaborare foarte buna cu mediul bancar din Romania, dar si cu fondurile de garantare.

 

“Toate bancile au fost foarte receptive in a transmite aceste adeverinte prin sistem online, astfel incat sa evitam cat mai mult deplasarile atat ale fermierilor, cat si ale functionarilor la anumite institutii. Doar pe Fondul European de Garantare Agricola pana in momentul de fata am eliberat peste 5.500 de adeverinte, iar pe Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala peste 4.000 de adeverinte. Cu bucurie va spun ca peste 95% din aceste adeverinte, deci aproape 10.000 de adeverinte, au fost eliberate prin sistem online. Sunt foarte multumit de cum a decurs aceasta campanie de depunere a cererilor si as vrea sa o instituim ca o regula si pentru viitor, indiferent ca va mai fi sau nu aceasta pandemie pentru ca a mers mult mai rapid”, a mai spus directorul general al APIA.

 

Pintea a mentionat ca “s-a lucrat mult mai in liniste, nefiind mare aglomeratie” si nici nu au mai fost “cozi interminabile”.