AZOC-STAR organizeaza o noua editie a concursului Vin Bag-In-Box

Pentru cel de-al cincilea an consecutiv, AZOC-STAR SRL organizeaza Concursul National Vin Bag-In-Box. Concursul va avea loc in Bucuresti, strada Monetariei nr. 3 la restaurantul LA MAMA – Muzeul National al Taranului Roman, in data de 16 Februarie 2021.

Scris de Agro Food, Vineri, 22 Ianuarie 2021
Concursul va fi organizat conform tuturor conditiilor legale de prevenire si raspandire a pandemiei COVID-19.
 
AZOC-STAR SRL este partener oficial unic si exclusiv pentru Europa de Est (Bulgaria, Georgia, Moldova si Romania) al Diviziei Smurfit Kappa Bag-in-Box, cu sediul central in localitatea Epernay din Franta.
 
Potrivit reprezentantului Smurfit Kappa Bag-in-Box, Catalin Costiniuc, este de asteptat sa fie 125 de probe in acest an, intrucat se remarca o constanta crestere a consumului de vin ambalat la bag-in-box, in special in aceasta perioada de pandemie, cand restaurantele nu au functionat la capacitatea maxima, precum si imbunatatirea constanta a calitatii vinului astfel ambalat.
 
Vinurile castigatoare vor primi distinctii autoadezive ce se pot aplica pe exteriorul cutiilor, pentru evidentierea lor. Aceasta metoda valideaza vinurile apreciate de juriu in cadrul concursului si ajuta comerciantii si consumatorii in alegerea vinului romanesc de calitate superioara ambalat in bag-in-box.
 
Obiectivul principal al concursului este acela de a sprijini consumatorii de vin ambalat la bag-in-box atunci cand doresc sa aleaga un vin certificat in mod obiectiv de specialisti din lumea vinului si degustatori recunoscuti, din Romania, precum si de promovare pe piata europeana a vinurilor romanesti ambalate in bag-in-box.
 
Concursul National Vin Bag-in-Box beneficiaza de sprijinul companiei franceze Smurfit Kappa Bag-in-Box, a filialei italiene Smurfit Kappa Bag-in-Box Vitop si este organizat dupa modelul celui mai mare concurs de vinuri de profil din lume – Concours International Wine In Box din Franta.
 
In urma evaluarilor la Concursul National Vin Bag-in-Box, organizatorul va oferi 33 diplome (distinctii) in functie de cel mai mare punctaj atribuit de juriu. Dintre acestea, va selecta 10 (zece) vinuri si le va inscrie la „Concours International Wine In Box”, Toulouse, Franta www.best-wine-in-box.com care va avea loc in ziua de 02 aprilie 2021.
 
De asemeni, tot ca o recompensa pentru obtinerea unui punctaj mare la concurs, organizatorul va inscrie toate vinurile care au primit distinctii la „International Wine Contest Bucharest - VINARIUM”, www.iwcb.ro, care va avea loc in perioada de 27- 30 mai 2021, iar domnul Catalin Paduraru, presedinte „International Wine Contest Bucharest - VINARIUM”, va selecta 3 (trei) vinuri dintre cele care au primit distinctie si le va face o recenzie in publicatia ZIARUL FINANCIAR, la rubrica «Ce vinuri bem in acest week-end».
 
Pentru cramele din Romania, participarea la competitii internationale de acest gen, este o modalitate de crestere a vizibilitatii la nivel mondial. Suntem mandri de faptul ca in anii precedenti, atat in 2017, 2018, 2019 cat si in 2020, au fost producatori romani declarati castigatori la concursul international din Franta.
 
In cadrul Concursului National Vin Bag-in-Box vor fi 2 (doua) jurii:
juriul 1 va avea trei comisii. Acestea vor analiza toate vinurile inscrise in concurs si vor desemna castigatorii distinctiei Cel mai bun vin ambalat in Bag-in-Box (27 vinuri) si Cel mai bun vin ambalat in Bag-in-Box – Medalia de Aur (3 vinuri). Juriul 1 este constituit din oenologi, membri ADAR, certificati WSET, somelieri, bloggeri, jurnalisti, producatori si comercianti de vin
juriul 2 va desemna castigatorii distinctiei Cel mai popular vin ambalat in Bag-in-Box (3 vinuri), este constituit din consumatori si pasionati de vin.
 
Termenul limita de inscriere in concurs este 05 februarie 2021, data primirii probelor este 12 februarie 2021.