Afaceri cu 10 procente mai mari in 2018 pentru Combinatul de Ingrasaminte Chimice Navodari

Singurul producator roman de ingrasaminte tehnologice din Romania a incheiat anul financiar 2018 cu o cifra de afaceri de 106 milioane lei, in crestere cu aproximativ 10%, fata de anul precedent.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Marti, 05 Februarie 2019

“Anul 2018 a fost unul bun pentru noi si cred ca acest lucru se datoreaza faptului ca suntem foarte atenti la nevoile fermierilor. Acestia au inceput sa-si schimbe optiunile la capitolul ingrasaminte si sa acorde importanta calitatii fertilizantilor. Pe de o parte inteleg importanta tuturor elementelor nutritive si aportul acestora in cresterea productiei pe ferma, pe de alta parte, din cauza conditiilor agrometeorologice extreme si a lipsei irigatiilor, sunt extrem de precauti la cresterea investitiei pe hectar”, a declarat Cezara Visan, director executiv al CICh.

Pentru anul 2019, combinatul isi propune consolidarea rezultatelor deja obtinute si ia in calcul un avans de minim de 5% a cifrei de afaceri si a profitului.

“Pentru noi cel mai important este sa nu facem rabat de la calitatea produselor pe care le livram fermierilor. In 2019, continuam sa crestem portofoliul de produse, in special pe nisa produselor BIO, un segment care se dezvolta constant de mai multi ani.  De asemenea, am integrat in planurile de nutritie si partea de fertilizanti foliari si microgranulati starter alaturi de fertilizantii cu aplicare la sol, pentru a putea asigura un plan integral de nutritie. Consumul mediu de ingrasaminte la hectar in Romania este in continuare sub media europeana deci cu siguranta mai este loc de crestere. Este loc de crestere atat la cantitatea aplicata pe hectar, cat si la calitatea ingrasamintelor. Practic, acest input, care inseamna aproximativ 30-40% din total investitie/hectar, este elementul esential pentru punerea in valoare a geneticii de top a semintelor si protectiei fitosanitare a pesticidelor”, a mai completat Cezara Visan.

Sumele investite in ultimii ani la Combinatul de Ingrasaminte Chimice Navodari depasesc 5.000.000 euro.