Agricover Credit IFN a deschis in Brasov cea de-a zecea sucursala din tara

Agricover Credit IFN, principala institutie financiara non-bancara specializata exclusiv in finantarea agriculturii, a deschis la Brasov, prima sucursala din centrul tarii, devenind al zecelea astfel de punct, la nivel national.

Scris de Agro Food, Vineri, 04 Iunie 2021
'Suntem astazi alaturi de fermierii din centrul tarii in semn de pretuire si recunoastere a muncii extraordinare pe care o depun in aceasta regiune, care are un potential mare de crestere, atat in sectorul vegetal, in special cultura de cartof si cultura ecologica, cat si in sectorul zootehnic', a declarat Robert Rekkers, director general al Agricover Credit.
 
Potrivit unui comunicat al companiei, deschiderea sucursalei din Brasov se integreaza in strategia Agricover Credit IFN de a fi cat mai aproape de fermieri si de a raspunde rapid solicitarilor acestora. In urmatoarea perioada Agricover Credit IFN are ca obiectiv finantarea a peste 250 de fermieri din zona cu credite in valoare de 100 milioane de lei.
 
'Ne dorim o deschidere mai mare catre segmentul de fermieri mici si mijlocii, dar continuam sa sustinem si fermierii mari. In acest sens, avem pregatite solutii si programe speciale cum ar fi: investitii pentru achizitie de teren agricol, extinderea fermei si in sisteme irigatii', a sustinut Robert Rekkers, director general Agricover Credit.
 
Compania da asigurari ca echipa sa de experti ofera raspuns prompt la solicitari si acces simplu si nebirocratic la banii de care fermierul are nevoie pentru dezvoltarea unei afaceri moderne si profitabile in agricultura.
 
'In aceasta regiune, datorita suprafetelor extinse de culturi, in special cultura cartofului, exista un potential imens pentru investitii in echipamente si utilaje specifice, spatii de depozitare si pastrare a recoltei. Pe langa culturile agricole, regiunea este bogata in suprafete pentru pasunat si este prielnica dezvoltarii sectorul zootehnic, in special a fermelor de vaca de carne', a adaugat Rekkers.
 
Agricover Credit IFN - subsidiara a Agricover Holding - este prima institutie financiara din Romania care ofera produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal si zootehnic.
 
In 2020, Agricover Credit a acordat credite in valoare de 1,9 miliarde de lei, la nivel national, unui numar de 3.800 de fermieri.
 
Agricover Holding reuneste activitatile entitatilor din grup - Agricover, Agricover Credit IFN si Agricover Technology. Grupul deserveste un portofoliu de peste 6.000 de clienti fermieri activi, care exploateaza peste 2,2 milioane de hectare de teren arabil la nivel national.