Agricover a obtinut un imprumut de 10 milioane de euro de la BERD

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a anuntat ca a acordat un imprumut de 10 milioane de euro pentru a sustine cresterea nevoilor de capital de lucru ale Agricover SA, liderul pietei de distributie a tehnologiilor agricole din Romania, informeaza un comunicat al institutiei financiare internationale.

Scris de Agro Food, Miercuri, 18 Noiembrie 2020
Noul imprumut ofera lichiditati suplimentare, intr-un moment in care compania se pregateste sa-si accelereze strategia de crestere pentru a putea veni in sprijinul fermierilor mici si mijlocii, care traverseaza o perioada economica plina de provocari. De asemenea, fondurile vor ajuta Agricover sa isi continue expansiunea la nivel national si vor contribui la consolidarea guvernantei corporative pentru o dezvoltare sustenabila din punct de vedere social si economic.

 

Compania Agricover SA este o subsidiara a Agricover Holding S.A., principalul jucator din agribusiness-ul romanesc, entitate in care BERD este actionar incepand cu 2017. In prezent, in cadrul subsidiarelor Agricover Holding S.A. isi desfasoara activitatea peste 1.050 de angajati. Grupul deserveste un portofoliu de peste 7.000 de fermieri, care exploateaza peste 2,4 milioane de hectare de teren arabil la nivel national.

 

BERD a acordat pana in prezent imprumuturi de 20 de milioane de euro catre Agricover Credit IFN, principala institutie financiara care ofera servicii de finantare specializate fermierilor romani.

 

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a fost infiintata in 1991 pentru a investi in fostele state din blocul comunist si a le ajuta sa faca tranzitia la economia de piata. In ultimii ani, BERD a inceput sa-si reorienteze atentia dinspre fostul bloc sovietic spre Africa de Nord si Orientul Mijociu.

 

In Romania, unde BERD este un investitor major, Banca se concentreaza asupra finantarii infrastructurii, cresterea productivitatii si consolidarea sectorului financiar. Pana in prezent, BERD a investit 8,8 miliarde de euro in economia tarii prin 449 de proiecte.