Agroland a investit 500.000 de euro intr-un nou magazin de tip MEGA

Agroland a inaugurat primul magazin MEGA, dintre cele opt pe care planifica sa le deschida in 2021, in urma unei investitii de aproximativ 500.000 euro, in care nu sunt incluse stocurile.

Scris de Agro Food, Miercuri, 10 Februarie 2021
Potrivit reprezentantilor companiei, unitatea va genera venituri anuale de un milion euro, incepand din 2022. Aceasta este al treilea magazin MEGA din retea deschis in urma unei investitii de tip greenfield. Astfel, intregul proces a durat 12 luni, a pornit de la zero si a inclus identificarea terenului in comuna Afumati, achizitia acestuia si obtinerea tuturor aprobarilor, constructia propriu-zisa si amenajarea spatiului. Conceptul Agroland MEGA este unic in Romania, a fost lansat in 2017, si se refera la magazine specializate, cu produse dedicate gradinaritului, ingrijirii animalelor de companie si hobby farming-ului, avand o suprafata mai mare cu 300% decat magazinele Agroland traditionale.
 
Cea mai noua unitate din retea este situata in comuna Afumati, pe Soseaua Bucuresti-Urziceni nr. 254, in apropiere de fostul magazin Agroland care avea o suprafata de doar 70 mp si la circa  35 kilometri de centrul Bucurestiului. Agroland MEGA Afumati ocupa o suprafata de 600 mp, are opt angajati si o oferta de peste 3.000 de produse, dintre care cele mai multe se gasesc in oricare dintre magazinele MEGA, din cadrul retelei. Din punct de vedere al gamelor, aici vor fi disponibile: (1) produse pentru gradina - material saditor, ingrasamant si echipamente pentru intretinere; (2) produse destinate animalelor de companie, de la hrana, la suplimente si accesorii; (3) produse pentru hobby farming, precum si alte produse pentru casa si gospodarie.
 

agroland 2_1

 

Horia Cardos, fondator si Director General al retelei Agroland: “Am inceput 2021 in forta, prin inaugurarea primului magazin MEGA cu investitie greenfield din retea, din acest an, si vrem sa continuam in acelasi mod. Pentru noi, anul acesta va sta sub semnul consolidarii retelei, la nivel national, la fel cum am procedat in 2020. In prezent, ne concentram pe deschiderea de unitati cu o suprafata cat mai mare, pentru a putea pune la dispozitia clientilor un numar considerabil de produse si pentru a le putea asigura tot confortul necesar, atunci cand vin in magazin. Ne dorim sa intarim pozitia Agroland atat in Bucuresti, unde am deschis prima unitate la finalul lui octombrie, cat si in zonele limitrofe. Inaugurarea recenta a Agroland MEGA Afumati este primul pas in aceasta directie pe care il facem in 2021, si consider ca am pasit cu dreptul!”
 
Fondatorul retelei considera ca in prima jumatate a anului, piata va fi asemanatoare ca dinamica cu ceea ce s-a intamplat in 2020: cresteri pe categoriile de gradinarit, ingrijirea animalelor de companie si hobby farming.
 
In prezent, in preajma capitalei functioneaza noua unitati Agroland traditionale, iar in primul trimestru din 2021, in afara Agroland MEGA Afumati, va mai fi deschisa o unitate MEGA si in Bolintin Vale.