Agroland deschide primul magazin de tip MEGA din Bucuresti

Agroland a inaugurat primul magazin Agroland MEGA din Bucuresti, situat pe Soseaua Fundeni.

Scris de Agro Food, Vineri, 30 Octombrie 2020
Unitatea ocupa 550 metri patrati si devine astfel si cel mai mare din retea, atat ca suprafata cat si ca numar de produse.
 
Investitia in aceasta unitate se ridica la 150.000 euro, fara stocuri, iar vanzarile din primul an de activitate sunt estimate la 750.000 euro.
 
Conceptul Agroland MEGA este unic in Romania, a fost lansat in 2017, si se refera la magazine specializate, cu produse dedicate gradinaritului, ingrijirii animalelor de companie si hobby farming-ului, avand o suprafata mai mare cu 300% decat magazinele Agroland traditionale. Agroland MEGA Fundeni este cel de-al saselea magazin de acest tip din cadrul retelei, iar reprezentantii companiei vor continua extinderea atat in Bucuresti, cat si in restul tarii.
 
Pana la sfarsitul lui 2020 si in primul trimestru din 2021, vor fi deschise alte patru Agroland MEGA, dintre care doua in apropierea capitalei.
 
Magazinul este situat in incinta unui centru comercial din care mai fac parte supermarketul Penny, precum si magazinele Pepco si Jysk, localizat in Bucuresti, pe Soseaua Fundeni nr. 38 - 40. Primul Agroland MEGA din Bucuresti va pune la dispozitia clientilor 3.000 de produse, cele mai multe care se gasesc in oricare dintre magazinele MEGA din cadrul retelei. Din punct de vedere al gamelor, aici se vor gasi: (1) produse pentru gradina, printre care material saditor, fertilizanti si echipamente pentru intretinere; (2) produse destinate animalelor de companie, de la hrana, la suplimente si accesorii; (3) produse pentru hobby farming, precum si alte produse utile in casa si gospodarie.
 
Traficul mediu estimat in Agroland MEGA Fundeni este de 250-300 de persoane zilnic, cu variatiile sezoniere specifice. Reprezentantii companiei considera ca zona Pantelimon-Fundeni are avantaje multiple pentru un supermarket cu acest profil, printre care densitatea crescuta a populatiei, precum si apropierea de zonele rezidentiale noi de case, din Dobroesti si Fundeni.
 
„Am lansat conceptul MEGA acum trei ani, perioada in care l-am dezvoltat si imbunatatit continuu, iar acum am decis ca avem capacitatea si sortimentatia perfecta pentru a intra pe piata din Bucuresti, o piata mare, eterogena si preponderent urbana. Calitatea si numarul mare de produse vor acoperi nevoile unui segment al populatiei care simtea nevoia unui supermarket cu produse pentru gradina, ingrijirea animalelor de companie si hobby farming, administrat de personal cu experienta in domeniu. Suntem optimisti in ceea ce priveste evolutia acestui magazin, care va aduce atat o crestere a cifrei de afaceri, cat si o consolidare puternica a pozitiei noastre in Bucuresti si in zonele limitrofe. In prezent, in preajma capitalei avem noua unitati traditionale, iar in prima parte a anului viitor, vom deschide magazine Agroland MEGA si in Bolintin Vale si Afumati. Ne dorim ca prezenta noastra chiar in oras sa fie un semnal si pentru de dezvoltatorii de parcuri comerciale, pentru furnizori si chiar pentru investitori ca avem planuri importante in zona Bucurestiului, si nu numai, in urmatorii ani!”, spune Horia Cardos, fondator si Director General al retelei Agroland.
 

agro 2

 

Potrivit reprezentantilor Agroland, curba ascendenta, care s-a manifestat in prima jumatate a anului, a continuat si in cel de-al doilea semestru. „In primele patru luni din semestrul al doilea, am inregistrat o majorare de circa 35% a vanzarilor fata de aceeasi perioada din 2019. Daca in trimestrul al treilea al anului trecut, iesisem pe minus, acum nu mai este cazul. In mod normal, intr-o afacere sezoniera precum a noastra, semestrul al doilea este sensibil mai slab decat primul, din cauza anotimpului rece. In 2020, din datele pe care le avem acum, nu va mai fi asa, ci va fi primul an, dupa mult timp, in care vom inregistra profit si in a doua jumatate a anului. Practic, am inregistra o crestere solida, de peste 30%, pe gamele principale de produse, de la cele de ingrijire a animalelor de companie, la gradinarit si hobby farming”, mai explica Horia Cardos.
 
Agroland este cea mai mare retea de magazine cu produse pentru gardening, pet care si hobby farming din Romania, are capital 100% romanesc si a fost fondata in 1997, la Timisoara, de catre antreprenorul Horia Cardos. In prezent, reteaua Agroland are 250 de unitati, localizate in 29 de judete, si 400.000 de clienti unici/ an. Printre produsele comercializate se afla: pui de o zi, furaje si echipamente pentru ferme mici si medii, produse pentru gradinarit - seminte, material saditor, fertilizanti, echipamente - si hrana si accesorii pentru animale de companie.
 
Agroland a inregistrat o cifra de afaceri de 30 milioane de euro, la finele lui 2019, si are 220 de angajati. In 2013 a devenit membra a ERPA – Asociatia Producatorilor de Pasari Rurale din Europa.