Alba-Iulia: Traditionala iahnie va fi inlocuita cu mamaliga cu branza la masa populara de 1 Decembrie

Mamaliga cu branza va inlocui in acest an traditionala iahnie de fasole oferita de 1 Decembrie celor prezenti de Ziua Nationala la Alba Iulia, urmand sa fie pastrat insa in meniul mesei populare carnatul.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Sambata, 20 Octombrie 2018

„Inclinam sa mergem spre mamaliga cu branza si o bucata de carnat prajit, care vor fi servite in caserole”, a declarat viceprimarul municipiului Alba Iulia, Voicu Paul.

Potrivit acestuia, numarul portiilor distribuite va fi mult mai mare decat in anii anteriori, in conditiile in care si numarul celor care sunt asteptati la 100 de ani de la Marea Unire de Ziua Nationala la Alba Iulia este unul insemnat, respectiv in jur de 100.000 de oameni.

„Vor fi 25.000-30.000 de portii”, a mentionat viceprimarul. Mancarea va fi distribuita, dupa modelul anilor trecuti, in mai multe puncte, respectiv in Santurile Cetatii si in curtea unitatii militare, pentru a se evita imbulzeala. 

Anul trecut, de exemplu, au fost oferite in jur de 10.000 de portii de fasole cu carnati si de varza calita cu ciolan, insotite de cate o chifla si cate un pahar cu vin.