Alerta alimentara. Carrefour retrage de la vanzare Mini Cheesburgers

Persoanele care au achizitionat Mini Cheesburgers din reteaua Carrefour sunt anuntate sa nu consume aceste produsele, ci sa le distruga sau sa le aduca in magazinele de unde le-au cumparat.

Scris de Agro Food, Luni, 16 Noiembrie 2020
S-a detectat prezenta peste limita a contaminantului oxid de etilena in anumite loturi de seminte de susan, folosite ca ingredient la fabricarea produsului, informeaza Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

 

In acest sens a fost transmisa o alerta europeana.

 

"Va informam ca societatea Bretzel Burgard, a initiat retragerea de la comercializare a produsului Mini Cheesburgers 155G Carrefour, ca urmare a unei alerte europene privind prezenta peste limitele admise legal a contaminantului oxid de etilena in anumite loturi de seminte de susan, folosite ca ingredient la fabricarea produsului. Carrefour Romania S.A. retrage de pe piata si recheama de la consumatori urmatorul produs cu datele de identificare de mai jos: Mini Cheesburgers 155G Carrefour, Cod EAN: 3560070953837, Loturi/DLC: 101600128 - 08/06/2021", se arata in anuntul Carrefour, publicat pe site-ul ANSVSA.

 

Potrivit sursei citate, oxidul de etilena poate prezenta un risc potential pentru sanatate in caz de consum repetat, pe termen lung.

 

Retailerul recomanda persoanelor care detin produse din lotul descris mai sus sa nu le consume, ci sa le distruga sau sa le aduca inapoi in magazinele de unde le-au cumparat. Contravaloarea produselor va fi returnata, fara a fi necesara prezentarea bonului fiscal, se mentioneaza in informarea transmisa de Carrefour catre consumatori, publicata pe data de 10 noiembrie pe site-ul ANSVSA. Aceasta este activa pana la data de 23 noiembrie 2020.