Auchan salveaza anual peste 800 de tone de alimente

Zero Risipa, programul Auchan pentru valorificarea alimentelor cu un ciclu de viata redus si reducerea risipei alimentare, a generat rezultate semnificative in primele 6 luni de la lansare.

Scris de Agro Food, Luni, 08 Februarie 2021
In acest interval, alaturi de clientii sai, retailerul a salvat peste 1,4 milioane de alimente, echivalentul a 406 tone de produse si a peste 812.000 de mese complete, evitand producerea a 1.016 tone de emisii de gaze cu efect de sera.
 
Disponibil in toate cele 33 de hipermarketuri Auchan, proiectul Zero Risipa este una dintre solutiile propuse de companie pentru a reduce risipa alimentara, un fenomen care se manifesta in prezent la nivel global. Proiectul presupune identificarea zilnica a alimentelor cu termen de valabilitate scurt, care sunt in perfecta stare de consum conform legislatiei, si reducerea pretului acestora cu 30%. Pe aceste produse se aplica o eticheta galbena, cu noul pret redus, fiind ulterior expuse in zonele speciale din magazine marcate cu simbolul Zero Risipa.
 
„Scopul este acela ca hipermarketurile Auchan sa devina magazinele in care niciun aliment nu este risipit. Aceasta este miza si ne bazam in continuare pe responsabilitatea clientilor nostri, carora le multumim ca au ales sa achizitioneze produse din zona Zero Risipa, contribuind astfel, alaturi de noi, la reducerea risipei alimentare, precum si echipelor din magazine fara de care nu am fi avut aceste rezultate”, a declarat Corina Dospinoiu, Responsabil CSR Auchan Retail Romania.
 
In zonele Zero Risipa din magazinele Auchan se regasesc produse ambalate din categoriile legume, fructe, carne, peste, branzeturi, mezeluri, lactate, congelate, sarate, dulciuri, alimentatie speciala si produse pentru animale, dar si bauturi si produse de panificatie, urmand ca proiectul sa fie extins si spre alte segmente de alimente.