BASF a conectat micii fermieri cu comunitatile locale

Pentru Pentru echipa BASF Agricultural Solutions Romania, campania #MultumimFermierilor a reprezentat o ocazie de a-si reafirma sprijinul fata de fermieri, chiar si într-o situatie atipica pentru toata lumea.

Scris de Marius Jianu, Luni, 29 Iunie 2020

20 de mici producatori agricoli au fost sprijiniti de BASF sa isi valorifice productia realizata in perioada starii de urgenta si sa o distribuie catre persoane vulnerabile sau defavorizate. Practic, prin campania #MultumimFermierilor, BASF Agricultural Solutions Romania a acordat recompense de 10.000 de euro sub forma costului de achizitie pentru legumele si fructele produse de castigatorii concursului, donand apoi alimentele catre mai multe ONG-uri si institutii de ingrijire a persoanelor vulnerabile sau defavorizate din 11 judete (Arad, Buzau, Caras-Severin, Constanta, Dambovita, Giurgiu, Iasi, Neamt, Prahova, Suceava si Vaslui).
Printre beneficiarii gestului umanitar se numara Centrul de Asistenta Medico-Sociala din Racari, Dambovița, ROTSA ( Reteaua Organizatiilor in Autism, care cuprinde 90 de ONG-uri) si Organizatia Umanitara CONCORDIA, din Prahova.
"Munca unuifermier nu se termina niciodata. Chiar si in timpul acestei pandemii, fermierii sunt in linia intai. La noi, cei mai afectati au fost producatorii legumicoli, mai ales cei mici, care se bazau pe distributia în piețele agroalimentare. O alta categorie extrem de afectata a fost cea a producatorilor viticoli, care depind, in mare parte, de sectorul HoReCa. Pentru toti acestia am creat aceasta campanie de constientizare, in speranta ca eforturile noastre vor aduce o schimbare, cat de mica. Nu trebuie sa uitam ca, sprijinind producatorii locali, sprijinim de fapt comunitati intregi, nu doar 2-3 persoane, iar aceste efecte pozitive se propaga mai mult decat ne-am astepta. Ma bucur foarte mult si ca produsele fermierilor care au castigat concursul nostru ajung rapid la cei care au mai mare nevoie in această perioada incerta de hrana sanatoasa si proaspata”, a declarat Marijan Tomsic, Country Manager BASF Agricultural Solutions Romania.