Banii necheltuiti in Programul „Lapte-corn-mar” ar putea fi folositi pentru achizitia de tablete

Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Braila, Viorel Botea, le-a propus consilierilor judeteni ca banii necheltuiti in Programul „Lapte-corn-mar” sa fie folositi pentru achizitia de tablete pentru elevi, avand in vedere ca, in prezent, 3.330 de elevi din judet nu au acces la mijloace de comunicare online.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Miercuri, 06 Mai 2020

Viorel Botea, care este si consilier judetean, le-a explicat colegilor sai din CJ ca Ministerul Educatiei a cerut o situatie pe fiecare scoala in parte cu numarul de elevi care nu au acces la orele online, iar din aceasta statistica rezulta ca, in judetul Braila, sunt 3.330 de elevi care nu au tableta, calculator sau acces la internet.

„Aceasta pandemie poate continua si la inceputul noului an scolar sau in decursul anului scolar viitor. In acest mod, toti elevii vor avea acces la internet. De asemenea, imi permit sa ii informez pe toti consilierii judeteni ca, in momentul de fata, toate scolile au o procedura pe baza careia elevii lucreaza online si exista o procedura si pentru elevii care nu pot avea acces la lectiile online”, a spus Viorel Botea in sedinta de CJ.

Presedintele CJ Braila, Francisk Chiriac, a declarat ca este de acord cu aceasta propunere, mai ales ca sunt multi bani ramasi necheltuiti in Programul „Lapte-Corn-Mar”, care ar putea fi folositi pentru achizitia a peste 2.000 de tablete.

„Sunt foarte multi bani necheltuiti pe Programul «Lapte-Corn-Mar» si am decis impreuna sa scriem Guvernului Orban si Ministerului Agriculturii sa putem sa ii relocam pentru achizitia a peste 2.000 de tablete elevilor din municipiul si judetul Braila, care nu au mijloacele de a intra online cu profesorii lor. Noi facem proiectul de hotarare, dar important este sa avem un raspuns clar si ferm de la Guvernul Orban, sa ne lase sa redistribuim acesti bani necheltuiti in aceste luni in acest program catre achizitia de tablete. Vom face proiectul in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean, iar Inspectoratul va face achizitia si distribuirea acestor tablete”, a spus Francisk Chiriac.