Barilla trece pe productia de paste din grau sustenabil

Barilla s-a angajat sa foloseasca grau 100% italian, provenit din 13 regiuni italiene si obtinut din practicarea unei agriculturi sustenabile.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Luni, 18 Mai 2020

Producatorul de paste a selectat patru soiuri exclusive de grau dur, cu un continut ridicat de proteine ​​(14% grau si 13% gris), gluten de inalta calitate, care au o culoare galben-aurie si un continut scazut de saruri minerale, scrie esmmagazine.com

De asemenea, geometria principalelor forme de paste a fost reproiectata, crescand grosimea si diametrul acestora, ceea ce a dus la o „pasta si mai plina, cu gust autentic de grau”.

Modificarile se aplica celor 10 formate principale ale produsului Barilla: Spaghetti N. 5, Spaghetti Grossi N. 7 si Spaghettoni N. 8 (care si-au marit diametrul); Penne N.73, Mezze Penne N.70, Tortiglioni N.83, Mezze Maniche N.84, Rigatori N.89 si Linguine N.13 (si-au marit grosimea); si Fusilli N.98.

Mai mult, a fost reinnoit ambalajul, care pastreaza logo-ul pe fundalul rosu, dar schimba culoarea cutiilor intr-un albastru stralucitor.

Pe parcursul anului 2020, Barilla isi va creste semnificativ achizitia de grau dur italian, implicand peste 8.000 de fermieri care sunt membri ai peste 100 de cooperative.