Brandul Topoloveni, reconfirmat in 2020 prin recunoasterea calitatii produselor

Brandul Topoloveni a fost consolidat si reconfirmat in 2020 prin doua recunoasteri importante ale notorietatii sale si ale calitatii produselor: inregistrarea la OSIM a marcii Topoloveni si includerea magiunului din prune Topoloveni in Registrul National al Mentiunilor Nutritionale si de Sanatate.

Scris de Agro Food, Luni, 21 Decembrie 2020
Astfel, in august 2020, Sonimpex Topoloveni a obtinut certificatul OSIM de inregistrare a marcii Topoloveni pentru mai multe categorii de produse: magiunuri, dulceturi, zacuste, bulion, sarmale, produse de patiserie si cofetarie care contin magiunuri sau dulceturi si o lista lunga de fructe si legume proaspete. Inregistrarea unui toponim, in cazul de fata Topoloveni, ca marca a unui business este posibila numai in conditiile speciale ale notorietatii marcii respective, conditii indeplinite pana la capat de Topoloveni. Inregistrarea marcii a fost un demers al Sonimpex de protectie a brandului propriu, demers suplimentar Indicatiei Geografice Protejate (IGP).

 

“Datorita sau, in mod paradoxal, din cauza notorietatii Topoloveni, brandul a devenit tinta concurentei neloiale, prin copierea ilegala a numelui. Certificatul de inregistrare OSIM ofera de acum incolo Sonimpex Topoloveni drept de exclusivitate asupra utilizarii marcii (potrivit Legii Marcilor, articolul 36)”, spun reprezentantii societatii.

 

Magiunul din prune Topoloveni s-a bucurat si el de o noua recunoastere in 2020. Dupa certificarea europeana de Indicatie Geografica Protejata primita in 2011 si numeroase premii si distinctii obtinute de-a lungul timpului, in 2020 magiunul din prune a fost introdus in Registrul National al Mentiunilor Nutritionale si de Sanatate.

 

“Mentiunea nutritionala «fara adaos de zahar» a fost obtinuta dupa un proces indelungat si elaborat de verificare a efectelor benefice pentru sanatate ale magiunului din prune Topoloveni. Prin intermediul Ministerului Sanatatii din Romania, magiunul a trecut cu succes prin toate etapele de validare, constand in furnizarea de dovezi stiintifice si in verificarea corectitudinii si a relevantei acestor dovezi de catre Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA)”, mentioneaza reprezentantii Sonimpex Topoloveni.

 

In conditiile specifice ale acestui an, in care au fost impuse restrictii de circulatie intre tari, Sonimpex Topoloveni si-a amanat participarea la targuri internationale si proiectele de promovare in afara tarii. Cu toate acestea, compania si-a atins obiectivul sau principal: punerea pe piata a unor produse de calitate, care sa protejeze sanatatea consumatorilor. Pe aceeasi reteta 100% onesta fata de consumatori si fata de nevoile lor nutritionale si de sanatate (fara adaos de zahar, fara E-uri, fara conservanti, fara aditivi), Sonimpex Topoloveni si-a imbogatit in 2020 oferta cu mai multe produse noi: doua gemuri din mai multe fructe, dulceata de cirese albe, dulceata de coacaze rosii si albe, ardei capia copt marinat si zarzavat pentru ciorbe. Si acestea, la fel ca toate produsele din gama Topoloveni, pot fi recunoscute cu usurinta la raft dupa sigla de Furnizor al Casei Regale a Romaniei, calitate care i-a fost oferita companiei inca din 2010.

 

“2020 a fost un an in care, din fericire, nu a fost nevoie sa ne schimbam prea mult. Am introdus in gama noastra noi produse, in functie de necesitatile pietei si ne-am obisnuit sa utilizam mai mult online-ul. Insa, pentru cea mai mare parte din ce facem, nu a fost necesar sa ne schimbam. Am furnizat mereu calitate si am continuat si in 2020 sa furnizam calitate. Asta intr-o Romanie care a constientizat ceva mai mult decat pana acum ca sanatatea si o buna imunitate sunt foarte importante si ca ambele incep cu alimentele pe care le punem pe masa. In rezumat, anul acesta ne-a confirmat ca am facut alegerea buna si etica atunci cand am decis sa producem exclusiv alimente functionale, 100% naturale”, a declarat Bibiana Stanciulov, directorul general al Sonimpex Topoloveni.

 

Sonimpex Topoloveni este detinatorul primului certificat de “Indicatie Geografica Protejata” (IGP) din Romania, obtinut in 2011 de catre magiunul din prune Topoloveni. Magiunul si celelalte produse ale companiei reprezinta Romania si traditia ei gastronomica in Uniunea Europeana si in intreaga lume.

 

Cu sprijinul Comisiei Europene, IGP-ul este extins si pentru Canada, Japonia si Vietnam, iar magiunul din prune a primit si continua sa primeasca din partea UE fonduri pentru promovarea in intreaga lume.