CARNEXPO Grill lanseaza prima editie in Republica Moldova

CARNEXPO Grill, cea mai importanta platforma dedicata promovarii produselor locale, lanseaza o noua editie internationala ce se va desfasura in data de 21 mai 2021 in Republica Moldova, alaturi de specialistii din sectorul agroalimentar moldovenesc.

Scris de Agro Food, Joi, 18 Februarie 2021
La CARNEXPO Grill International vor participa reprezentanti ai celor mai mari companii - producatori si procesatori de carne din Republica Moldova si din strainatate, reprezentanti ai autoritatilor si ambasadelor, achizitori de top din sectorul de retail, importatori si exportatori, dar si bucatari care reprezinta cu mandrie sectorul HoReCa.
 
In cadrul acestui eveniment si-au anuntat deja prezenta partenerii platformei CARNEXPO Grill din Romania si Europa, producatori si furnizori interesati de noi oportunitati de dezvoltare impreuna cu colegii si specialistii din Republica Moldova. Primii pasi in acest sens au fost realizati la initiativa CARNEXPO Grill si a Patronatului Intreprinderilor Industriei Prelucratoare de Carne care au organizat o vizita de lucru in Republica Moldova. In cadrul acestei vizite, partenerii din Romania au avut posibilitatea sa socializeze cu specialistii moldoveni, sa viziteze fabricile Carmez si Aviselect, doua fabrici de carne si preparate din carne reprezentative pentru industria carnii, dar si o serie de crame recunoscute in plan international, precum Castel Mimi, Cricova, Chateau Vartely, Asconi. Delegatia romana a fost bine primita de catre specialistii din sectorul de carne din Moldova, cat si de autoritatile locale care au apreciat initiativa CARNEXPO Grill de a realiza o editie speciala dedicata promovarii produselor locale din Republica Moldova.
 

carnexpo 3

 

Iulia Costin, director general Organizatia pentru Dezvoltarea Sectorului Intreprinderilor Mici si Mijlocii:
In numele Ministrului Economiei si Infrastructurii din Moldova, Mihail Lupascu, doresc sa va felicitam pentru aceasta initiativa, un mecanism foarte eficient sub forma unei platforme de colaborare intre Romania si Moldova la care participa toti producatorii de carne si asociatiile de profil. Voi deja ati pornit mecanismul, va felicitam si va sprijinim in acest demers, iar noi va anuntam ca dorim sa fim parte a acestei platforme de cooperare. Institutia noastra deruleaza proiecte de internationalizare prin care vom ajuta companiile locale sa penetreze si alte piete, astfel ca asemenea evenimente sau platforme de colaborare, asa cum voi le construiti, sunt binevenite. Suntem deschisi sa fim alaturi la discutiile si intalnirile organizate de voi si, bineinteles, sa participam la CARNEXPO Grill Moldova pentru a promova produsele si gastronomia locala.
 
Inga Ionesii, Viceprimar Chisinau:
CARNEXPO Grill este un concept extraordinar si ma bucur foarte mult ca producatorii nostri sunt activi, au initiative si doresc sa se dezvolte pe plan international, iar Romania in cazul acesta este un partener extraordinar, fiind o tara membra in Uniunea Europeana care poate sa vina cu suport si experienta atat de necesara pentru producatorii nostri. Desigur, sectorul de carne si preparate din carne este unul foarte important pentru intreaga economie a tarii noastre, astfel ca exista un interes din partea noastra de a sustine activitati de promovare a consumului de produse autohtone, iar partenerii nostri din Romania de la CARNEXPO Grill sunt buni in astfel de experiente. Ma bucur ca o astfel de cooperare este lansata, doresc sa va urez succes, iar din partea municipiului Chisinau aveti toata sustinerea pentru a promova si educa consumatorul sa aleaga produse autohtone. Credem ca impreuna putem sa dezvoltam actiuni si evenimente binevenite pentru economia noastra si pentru producatorii nostri locali.
 
Sergiu Gradinaru, Presedintele Patronatului Intreprinderilor Industriei Prelucratoare de Carne din Republica Moldova:
Reprezentam o asociatie patronala a intreprinderilor procesatoare de carne si functionam practic ca o platforma de comunicare si promovare alcatuita din 7 membri ce reprezinta 70% din volumul pietei de procesare a carnii din Republica Moldova. Incercam permanent sa aratam si sa demonstram ca noi reprezentam o industrie aducatoare de plus valoare pentru economia din Moldova, avand un numar foarte mare de angajati angrenati in productia de carne. Asociatia noastra promoveaza valorile traditionale, calitatea si performanta. Suntem bucurosi pentru orice fel de colaborare si suntem deschisi pentru orice fel de initiative, deoarece industria noastra este in acest moment inchisa intr-un spatiu destul de mic si este clar ca visurile si doleantele noastre sunt acelea de a iesi cu produsele in afara hotarelor, pentru a ne afirma cu produsele noastre cu care ne mandrim.
 
Viorel Cosnicean, director general Aviselect:
Impreuna cu partenerii de la CARNEXPO Grill dorim sa initiem o platforma de colaborare in care sa fie deschisa socializarea si cooperarea. Intotdeauna am sustinut ca fiecare tara trebuie sa-si protejeze interesele nationale, producatorii si produsele locale, acestea fiind un atu al oricarui om de afaceri care este si patriot, iar noi suntem toti asa, mai ales moldovenii. Aceasta este intentia noastra de a deschide oarecum comunicarea intre noi. Ideea de a promova producatorii si gastronomia locala este binevenita si partenerii nostri de la CARNEXPO Grill au experienta necesara pentru a realiza un eveniment de succes.
Chiar daca suntem cu totii concurenti in piata mare, la astfel de evenimente suntem colegi la masa rotunda si avem aceleasi interese sau probleme cu care ne confruntam si incercam sa abordam rezolvarea acestora fie ca ele sunt de ordin national sau international. Sunt multe oportunitati la nivel european prin care putem aborda proiecte comune cu colegii din Romania care sa aduca beneficii  industriei carnii moldovenesti.
Acesta este mesajul nostru pentru industria carnii din Republica Moldova si va rog sa sustineti acest demers in care toti vom avea de castigat si de dezvoltat economia noastra nationala.
 

carnexpo 2_1

 

Eugen CAPRA, General Manager CARNEXPO Grill:
Va multumesc in numele meu si al delegatiei de specialisti din Romania autoritatilor din Republica Moldova pentru aprecierea si sustinerea eforturilor noastre de a realiza o cat mai buna comunicare intre producatorii romani si moldoveni.
CARNEXPO Grill International este un pas important pentru industria carnii din Republica Moldova si Romania, iar intentia noastra este de a deschide o platforma de comunicare si promovare prin care sa punem in valoare produsele locale si maiestria specialistilor din sectorul agroalimentar. Dupa o prezenta de peste 10 ani de zile pe piata moldoveneasca prin revista de specialitate INDUSTRIA CARNII, lansarea CARNEXPO Grill International este un bun prilej de dezvoltare a cooperarii cu partenerii din Republica Moldova. Vreau sa felicit specialistii si oamenii de afaceri moldoveni pentru investitiile realizate in sectorul agroalimentar, in special pe cei din industria carnii si va asiguram de tot suportul nostru pentru a va indeplini toate obiectivele de dezvoltare.
Organizarea si conceptul evenimentului CARNEXPO Grill International va permite un schimb de experienta intre participanti si va atrage specialisti din Europa si din intreaga lume ce vor pune umarul la dezvoltarea sectorului de carne si preparate din carne autohton.
Invitam toti specialistii din spectrul agroalimentar, HoReCa si retail sa se alature si sa sprijine dezvoltarea comuna a produselor locale din Republica Moldova si Romania.
 
Stefan BERCEA, Presedinte ANBCT din Romania:
Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism este partener CARNEXPO Grill in Romania si ne bucuram ca am fost invitati sa sustinem si sa promovam produsele locale impreuna cu producatorii si Asociatia Bucatarilor din Republica Moldova. Alaturi de CARNEXPO Grill ne-am propus sa dezvoltam si sa realizam mai multe intalniri si evenimente care sa aduca in prim plan gastronomia romaneasca si implicit bucatarii din echipele nationale de juniori si seniori ale Romaniei. Anul acesta, ANBCT implineste 50 de ani de existenta si suntem mandri de realizarile si bucuriile pe care ni le-au adus membrii nostri bucatari la concursurile internationale. Cel mai recent rezultat a fost obtinut anul trecut la Olimpiada Bucatarilor de la Stuttgart, acolo unde am fost reprezentati de doua echipe nationale – de seniori si de juniori – si de trei echipe regionale, unde s-au castigat medalii de aur, de argint si de bronz. Suntem optimisti si increzatori in parteneriatele cu producatorii din Romania si Republica Moldova si speram ca impreuna sa aducem cat mai multe solutii benefice.”