CELE MAI IMPORTANTE STIRI DIN AGRICULTURA SI INDUSTRIA ALIMENTARA

Cum arata titlurile celor mai interesante stiri din aceasta saptamana, echipa AgroFood a realizat pentru voi un nou „clasament” al celor mai importante informatii din industria alimentara si agricultura.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Vineri, 27 Septembrie 2019

Narcoffee Roasters vor deschide cafenele noi in Sibiu, Cluj pana la finalul acestui an. Clujenii de la Narcoffee Roasters vor sa se extinda in Sibiu in acest an. Doua noi cafenele se vor deschide in urmatoarele 2 luni, una in Cluj si una in Sibiu.

 

Consiliul Concurentei a autorizat preluarea Pasteur Filiala Filipesti SRL si Farmavet SA de catre Gardenica Limited. Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care Gardenica Limited a preluat companiile Pasteur Filiala Filipesti SRL si Farmavet SA, precum si unele active aferente activitatii de productie de furaje ale Agrozootehnica Pietroiu SA.

 

APRIA: Legea resurselor hidrominerale va inchide fabrici si va pagubi administratiile locale. Aflata in dezbatere la Senat, legea resurselor hidrominerale va inchide fabrici si va pagubi administratiile locale si, nu in ultimul rand, va duce la scumpirea apei la raft, sustin reprezentantii Asociatiei Producatorilor din Industria Apei (APRIA).

 

Sunt asteptate importuri record de orz de bere. Anul 2019 a fost unul foarte dificil pentru productia orzului de bere, in conditiile in care doar 60% din necesar a putut fi achizitionat din Romania, situatie care va conduce la importuri masive, probabil un record al ultimilor 7-8 ani pentru orzul de bere, a declarat Ionut Oprea, directorul general al Soufflet Malt, cel mai mare procesator de malt din sudul estul Europei.

 

A inceput Oktoberfest la Munchen, cel mai mare festival al berii de pe glob. Unul dintre cele mai importante festivaluri ale berii de pe glob, Oktoberfest a luat startul in ultima saptamana la Munchen. Primul litru de bere a fost degustat de premierul bavarez Markus Soeder, in mod simbolic. Pentru a respecta regulamentul unui Oktoberfest ca la carte, cele 6 tipuri bere oferite participantilor trebuie sa fie preparate cu apa din Munchen, luata dintr-o fantana adanca.

 

Croatia vrea sa prelungeasca interdictia privind vanzarea de teren arabil catre straini. Croatia va trimite in scurt timp o cerere catre Comisia Europeana pentru prelungirea unei interdictii pe sapte ani privind vanzarea de terenuri agricole catre straini, noteaza Euractiv. Interdictia privind vanzarea de terenuri agricole de stat si private catre cetateni si entitati juridice din afara tarii expira in iunie 2020.

 

China cumpara masiv boabe de soia si carne de porc din SUA. Importatorii chinezi au incheiat acorduri privind achizitionarea de boabe de soia si carne de porc din SUA, a anuntat Ministerul Comertului de la Beijing, pe masura ce primele economii mondiale recurg la gesturi impaciuitoare inaintea discutiilor comerciale.