Cargill a investit 6,4 mil dolari intr-un centru de testare a ingredientelor

Compania va dezvolta ingrediente pentru prajituri, fursecuri si bomboane de ciocolata.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Vineri, 07 Februarie 2020

Cargill a anuntat o investitie de 6,4 milioane de dolari intr-un centru si laborator de testare a ingredientelor in Savage, SUA, care va avea rolul de a dezvolta noi prajituri, fursecuri si bomboane de ciocolata pentru clientii sai.

Agribusiness-ul din Minnetonka opereaza in prezent alte patru fabrici pilot pentru inovarea ingredientelor alimentare. Una se afla in Plymouth, iar celelalte in Belgia, China si Singapore.

Cladirea de 6.500 de metri patrati din Savage va tripla operatiunile alimentare ale Cargill in orasele gemene. Denumita „The North American Pilot Development Center", aceasta se afla alaturi de un laborator de cercetare Cargill de 17.300 de metri patrati si ar trebui sa functioneze complet pana la sfarsitul verii.

Cargill a finalizat recent constructia structurii si spatiul este dotat in prezent cu echipamente si tehnologie care le vor permite angajatilor sa rafineze si sa amestece uleiuri alimentare si grasimi. Acesta este un lucru esential pentru produsele coapte, deoarece fiecare prajitura si fursec are nevoie de o anumita cantitate de grasime.

„Proiectul nostru pilot care a fost extins alaturi de Centrul de inovare alimentara din Plymouth ne vor permite sa raspundem mai rapid solicitarilor de la clienti si sa testam performanta produselor de panificatie", a declarat Sonia Punwani, lider la nivel global al departamentului de panificatie Cargill.