Cel mai mare producator de oua din Suedia, afectat de gripa aviara

Suedia va sacrifica aproximativ 1,3 milioane de pui, din cauza unui focar de gripa aviara descoperit la o ferma din sud-vestul tarii, a anuntat Consiliul suedez pentru agricultura, transmite Reuters.

Scris de Agro Food, Marti, 26 Ianuarie 2021
Virusul gripei aviare H5N8 a fost identificat pe 18 ianuarie la cel mai mare producator de oua al Suediei, in apropierea orasului Monsteras.
 
"Din pacate, gripa aviara s-a extins, ceea ce inseamna ca o mare parte din animale, aproximativ 1,3 milioane, vor fi sacrificate", au spus reprezentantii Consiliului suedez pentru agricultura.
 
In ultimele saptamani s-au descoperit focare de gripa aviara la ferme din Ungaria, Germania, Franta, Lituania si alte zone din Europa, iar autoritatile cred ca virusul este transmis de la pasari salbatice.
 
Virusul gripei aviare H5N8 a perturbat semnificativ productia de carne de pasare la inceputul lui 2014 in Asia si la finele acelui an s-a raspandit si in Europa. Pana acum nu exista cazuri semnalate de transmitere a virusului gripei aviare de la pasari la oameni, insa descoperirea unor astfel de focare a impus demararea unor campanii de sacrificare, iar fermierilor li s-a ordonat sa tina pasarile inchise.