Cel mai vechi whiskey din Romania, scos la licitatie online

O selectie speciala de vinuri, sampanii si whisky-uri de colectie, printre care o sticla de whiskey scotian single malt Macallan din 1937, cea mai veche bautura de acest fel din Romania, vor fi licitate, online, miercuri, 28 aprilie, pe platforma Artmark Live.

Scris de Agro Food, Joi, 22 Aprilie 2021
“Whiskey-ul, o raritate absoluta, editie 1 din 1, este imbuteliat intr-o exceptionala carafa de cristal Baccarat de la 1880, are un pret de pornire de 2.500 de euro si este insotita de certificatul de autenticitate al distribuitorului scotian. Acest Macallan extraordinar nu vine singur in licitatie, ci este acompaniat de alte whiskeyuri rare, precum un alt Macallan, cu 3 ani mai tanar, asadar vechi “de numai” 81 de ani, imbuteliat intr-o sticla din cristal de Boemia, pictata cu aur coloidal si datand din aprox. 1905, de asemenea insotit de certificat de autenticitate (pret de pornire 2.000 de euro)”, potrivit unui comunicat al Artmark, transmis miercuri AGERPRES.
 
De asemenea, unul dintre cele mai impresionante loturi din cadrul Licitatiei intitulate “Pivnita Colectionarului” este format din trei sticle de vin Chateau Mouton Rothschild Premier Grand Cru Classe Pauillac, care a primit 100/100 de puncte din partea celebrului critic de vin Robert Parker. Lotul din 2016 are un pret de pornire de 1.500 de euro.
 
De la pretul de pornire de doar 1.000 de euro va incepe licitarea editiei limitate a vinului considerat cel mai bun din lume, Romanee-Conti, anume un Echezeaux din 2009, dar si doua sticle exceptionale de champagne Krug - Clos D”Ambonnay si Clos du Mesnil, precizeaza sursa citata.
 
Aceste bauturi pot fi vizionate fizic in crama expozitionala deschisa la Palatul Cesianu-Racovita, pana miercurea viitoare, in aceeasi expozitie si licitatie vizitatorii putand intalni multe alte loturi de vin si sampanie “rarisime”, “vechi”, “de poveste” sau editii speciale, dintre cele care nu se pot cumpara din magazine sau de la dealeri, ci se pot identifica doar in pivnitele pasionatilor.
 
Licitatia include si o vanzare caritabila, anume fondurile colectate in urma vanzarii lotului format dintr-o editie limitata, proaspat lansata international, de Glenfiddich Grande Couronne, single malt, maturat timp de 26 de ani, si o pereche de butoni unicat creati de designerul Alexandru Ciucu special pentru lansarea editiei Glenfiddich in Romania vor fi redirectionate catre Fundatia Art Society si incurajarea activitatii creatoare a tinerilor artisti romani.