Ciocolata fara zahar, inventata de cercetatorii de la Universitatea din Galati

O echipa de cercetatori de la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din cadrul Universitatii „Dunarea de Jos” din Galati au creat o reteta de ciocolata fara zahar. Produsul este bogat in proteine si nu contine conservanti.

Scris de Agro Food, Marti, 02 Martie 2021
“Visul iubitorilor de ciocolata a devenit realitate! Consumatorii au acum la dispozitie un produs fara zahar, bogat in proteine, ce are in compozitie o serie de ingrediente speciale. Si asta datorita muncii de mai bine de un an a unei echipe de cercetatori de la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din cadrul Universitatii „Dunarea de Jos” din Galati, care a creat o reteta de ciocolata proteica. Produsul nu are zahar, nici conservanti, ba mai mult, contine un procent ridicat de proteine echilibrate din punct de vedere al prezentei aminoacizilor esentiali”, au anuntat reprezentantii unitatii de invatamant.
 
Green Velvet – ciocolata proteica cu lapte - se numeste asa pentru ca zaharul e inlocuit cu un indulcitor natural 100%, patentat, GREEN SUGAR, pe baza de  frunze de Stevia Rebaudiana si eritritol. Reteta are la baza o mixtura proteica cu valoare biologica ridicata, formata din izolat proteic din zer si proteine din mazare sub forma de nuggets, ce confera o textura placuta, crocanta si asigura mai mult de 20% din valoarea energetica a ciocolatei.
 
Ciocolata proteica a fost conceputa de o echipa de cadre didactice de la Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati formata din: sef lucrari dr. ing. Livia Patrascu, prof. dr. ing. Iuliana Aprodu si sef lucrari dr. ing. Ina Vasilean (directorul proiectului de cercetare). Green Velvet este primul dintr-o serie de sase produse proteice optimizate din punct de vedere nutritional, realizate in cadrul unui proiect de cercetare, cu ajutorul si la solicitarea agentului economic SC LABORATOARELE REMEDIA SRL, interesat sa ofere consumatorilor produse sanatoase, bogate in proteine, cu destinatie nutritionala particulara.
 
Ciocolata proteica e disponibila prin comanda online.