Clientii Lidl au donat peste 31 de tone de alimente pentru comunitatile vulnerabile

In perioada 19 aprilie – 16 mai 2021, Lidl a desfasurat, in colaborare cu reteaua Bancilor pentru Alimente, cea de-a treia editie a campaniei de colectare de alimente, in sprijinul persoanelor aflate in dificultate.

Scris de Agro Food, Vineri, 04 Iunie 2021
Cu ajutorul clientilor, s-au strans astfel peste 31 tone de alimente, cea mai mare cantitate colectata pana acum intr-o astfel de campanie organizata de Lidl. Alimentele au fost distribuite prin intermediul celor 8 Banci catre peste 10.000 de beneficiari finali, cu ajutorul a peste 140 de organizatii partenere din Bucuresti si alte 16 judete.
 
Campania de colectare de alimente adresata clientilor, organizata de Lidl in aceasta primavara, s-a desfasurat in 120 de magazine Lidl din 40 de localitati. Cea mai mare cantitate de produse – peste 6 tone, a fost stransa in magazinele Lidl din Bucuresti si imprejurimi. Produsele cel mai frecvent donate au fost alimentele de baza, precum faina, ulei, paste, zahar, orez, malai si conserve.
 
Alimentele stranse in cadrul campaniei au fost distribuite catre peste 10.000 de beneficiary finali cu ajutorul celor peste 140 de ONG-uri partenere ale retelei de Banci pentru Alimente, din Bucuresti si din judetele Arad, Bacau, Brasov, Bihor, Cluj, Constanta, Iasi, Ilfov, Maramures, Neamt, Timis, Dolj, Gorj, Mehedinti, Valcea si Olt. Printre organizatiile beneficiare se numara camine de batrani si centre de plasament pentru minori, cantine sociale sau centre pentru persoane fara adapost.
 
Lidl este partener al retelei de Banci pentru Alimente din Romania inca de la fondarea primei astfel de organizatii, in Bucuresti, in 2016. Pentru a contribui activ la combaterea fenomenului de risipa alimentara, o problema ingrijoratoare atat pe plan global, dar si la nivel local, compania continua sa sustina dezvoltarea retelei de Banci pentru Alimente in Romania, atat prin donarea de produse si acordarea de sprijin finaciar, cat si prin diverse alte initiative, precum colectele de alimente. De la infiintarea primei Banci si pana acum, Lidl a finantat dezoltarea retelei cu peste 4.154.000 de lei si va continua sustinerea Bancilor cu inca 600.000 de lei pana la finalul acestui an.
 
In prezent, exista Banci pentru Alimente in Bucuresti, Cluj-Napoca, Roman, Brasov, Oradea, Timisoara, Constanta si Craiova, cea din urma fiind recent inaugurata. In cursul acestui an, reteaua urmeaza sa deschida o noua banca regionala si la Galati.