Combinatul Azomures a finalizat o investitie de 19 milioane euro

Cel mai mare producator de ingrasaminte chimice din Romania, Azomures, a anuntat ca a finalizat un proiect de investitii, in valoare de aproximativ 19 milioane de euro, care a constat in revizia generala a echipamentelor, inspectia interna a depozitului de amoniac si inlocuirea unor echipamente.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Vineri, 05 Iulie 2019

„Lucrarile aferente opririi planificate a instalatiilor de pe platforma industriala au fost finalizate. Instalatiile de producere a ingrasamintelor pentru agricultura au intrat in programul de oprire planificata (revizie generala) la sfarsitul lunii mai 2019, in vederea efectuarii lucrarilor de mentenanta planificate. In aceasta perioada au fost efectuate sute de activitati de inspectie a echipamentelor, inlocuiri si reparatii prin aplicarea unor metode de imbunatatire a modului de functionare a echipamentelor. S-au avut in vedere instalatiile care pot fi inspectate si testate numai cand productia este oprita, dar s-a urmarit si implementarea unui program de modificari propuse de Departamentul de Inginerie in vederea eficientizarii activitatii. Unul dintre obiectivele importante la care s-a realizat inspectia planificata a fost si depozitul de amoniac, rezultatele aratand ca acesta functioneaza in parametrii optimi (...) Bugetul alocat reviziei din acest an a fost de aproximativ 19 milioane de euro”, a anuntat compania.

Potrivit comunicatului, in proiectul reviziei generale au fost implicati aproximativ 1.000 de angajati Azomures, 1.400 de angajati ai firmelor de mentenanta si 400 de angajati de la diverse alte companii.