Consiliul Concurentei a autorizat preluarea Noack de catre Barentz International

Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care Barentz International B.V. intentioneaza sa preia compania Noack & CO GmbH, potrivit unui comunicat al autoritatii de concurenta.

Scris de Agro Food, Vineri, 16 Aprilie 2021
Barentz este un distribuitor global de ingrediente utilizate in mai multe sectoare: alimentar, farmaceutic, produse de ingrijire personala, nutritie animala.
 
Noack activeaza pe piata comercializarii si distributiei de produse, tehnologii si solutii pentru industria alimentara si cea a nutritiei animale din Europa. Noack distribuie in Romania produse pentru industria hranei pentru animale, produse de diagnostic agroalimentar, diagnostic veterinar si instrumente analitice pentru clienti din industria agriculturii, nutritiei si alimentara.
 
In urma analizei acestei concentrari economice, Consiliul Concurentei a constatat ca operatiunea notificata nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia si ca nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurential normal.
 
Decizia va fi publicata pe site-ul autoritatii nationale de concurenta, dupa eliminarea informatiilor cu caracter confidential.