Cooperativa Agricola Carrefour Varasti livreaza de trei ani legume proaspete bucurestenilor

De mai bine de trei ani, Carrefour creste legume la Varasti, aproape de Bucuresti, unde agricultori din tata-n fiu cultiva 135 de hectare de teren cu grija, pasiune, pricepere si respect pentru fiecare rosie, castravete, ceapa sau salata care ajunge in farfuriile romanilor.

Scris de Agro Food, Miercuri, 16 Septembrie 2020

Gradina de la tara a retailerului, Cooperativa Agricola Carrefour Varasti, prima cooperativa agricola fondata de Carrefour, are acum o noua infatisare. Dupa un proces de rebranding, noua identitate aduce promisiunea Carrefour mai aproape de consumator, dar si de comunitatea locala de fermieri: legume si verdeturi proaspete, zi de zi, direct din inima Varastiului.

 

In Cooperativa Agricola Carrefour Varasti, fermierii, pentru care munca la camp este o traditie de generatii intregi, lucreaza pentru ca produsele lor sa ajunga proaspete, in timp record, pe rafturile magazinelor Carrefour, care preia intreaga lor productie. De la primele patru familii care au avut incredere in promisiunea retailerului in 2017, astazi, cateva sute de localnici sunt parte din gradina cooperativei si au invatat procese ample tehnice si logistice, de documentatie, fiscalizare, ambalare, aspecte esentiale pentru o colaborare de succes cu un mare retailer.

 

Doi dintre acestia au trecut printr-o noua proba de curaj alaturi de partenerul lor, Carrefour, si au intrat in primul program de conversie la agricultura ecologica din tara noastra, Crestem Romania BIO. Au primit de la retailer expertiza tehnica, consultanta si sprijin pas cu pas, iar acum produsele lor sunt pe rafturile magazinelor, semnalate cu eticheta unica in Romania: In conversie la BIO.

 

Munca familiilor din gradina Carrefour se traduce nu doar prin cele peste 16.000 de tone de legume care au ajuns pana in prezent in farfuriile romanilor, ci si prin impactul pentru comunitate, Cooperativa devenind un catalizator pentru agricultorii pasionati din zona.

 

Gradina Carrefour de la tara a reusit sa propuna Romaniei un model de succes, iar consumatorilor, o promisiune pentru legume proaspete, locale, crescute bine, ca in familie. Legume care ajung pe raft chiar si la 2 ore de cand au fost culese de fermieri, in supermarketurile din Bucuresti, sau in cel mai scurt timp posibil in magazinele din tara.

 

Cu o infatisare noua dar cu aceeasi promisiune, impreuna cu fermierii Cooperativei, Carrefour continua sa ofere legume din gradina de la tara, atat in magazinele fizice, cat si prin canalele de shopping Carrefour.ro si BRINGO.