Corteva Agriscience dezvolta Programul pentru Siloz

Silozul este principala cheltuiala a unei ferme zootehnice si prioritatea principala a fermierilor este sa obtina acea energie de calitate superioara din silozul de porumb.

Scris de Agro Food, Joi, 01 Aprilie 2021
Pana acum, Corteva nu a fost un jucator important in aceasta piata, dar optiunea companiei de a aloca resurse (genetica, oameni, servicii, inoculanti, etc) vine intr-un moment oportun, in care accentul se pune din ce in ce mai mult pe optimizarea ciclului economic din ferma si prin schimbarea directiei catre livrarea de produse finite cu valoare adaugata.
 
Noul proiect lansat de Corteva a inceput deja prin implementarea in doua ferme Pilot (Unic Prod Com, localitatea Oltenita, judetul Calarasi si Afiliu Trans, comuna Amaru, judetul Buzau) a unui program de testare si monitorizare a tehnologiilor de cultura precum si a proceselor care stau la baza realizarii unui siloz de calitate.
 
Practic, Corteva vrea sa optimizeze si sa imbunatateasca intreg ciclul de productie de la semanat la insilozare. Astfel, compania a creat o echipa formata din specialisti agronomi care sa acopere fiecare zona importanta pentru productia zootehnica a tarii.
 
Portofoliu de hibrizi pentru siloz Pioneer® al companiei Corteva
PR31Y43 – Regele de necontestat al silozului
Este hibridul numarul 1 in preferintele fermierilor italieni, caracterizandu-se printr-o excelenta capacitate de productie precum si un raport boabe:masa vegetala de 1:1.
 
Un hibrid de tardiv, 590 FAO, cu 138 – 145 zile perioada de vegetatie (de la rasarire la maturitatea fiziologica) de tipul dentat, cu o stabilitate buna si cu un profil agronomic superior.
 
Este hibridul ideal pentru cei care doresc productia maxima de masa verde la hectar cu cea mai inalta calitate (raport boabe masa vegetala 1:1), isi manifesta maximum de potential productiv in medii de cultura cu fertilitate ridicata si disponibilitate buna a apei, dar ofera rezultate excelente chiar si la niveluri de fertilitate mediu-scazute.
 
P2088 – Varful calitatii silozului
Este un hibrid tardiv, de FAO 600 avand 140 – 146 zile perioada de vegetatie (de la rasarire la maturitatea fiziologica), fiind cea mai performanta “fabrica” de energie datorita perioadei lungi de vegetatie, fiind capabil sa realizeze cantitati exceptionale, atat de masa verde, cat si amidon. Este hibridul cu cea mai mare productie de substanta uscata pe hectar din Romania.
 
P8688 – Este un hibrid extratimpuriu din grupa FAO 250 ce se preteaza foarte bine culturii duble, dupa cereale paioase dar si rapita. Face parte din gama hibrizilor M3, un nou brand al companiei Corteva, ce aduce hibrizi inalt productive si stabili de tipul DENT la aceasta grupa FAO foarte timpurie. Practic prin acest lucru se urmareste ridicarea valorii energetice pe hectar prin prezenta amidonului “moale” ce se gaseste in stuctura cariopselor de tip DENT ale porumbului, dar si a calitatii in ceea ce priveste randamentul de absorbtie si asimilare a amidonului de catre animale.
 
P0268 – Un hibrid de FAO 420, fiind cel mai cultivat hibrid pentru siloz in Franta. Productivitate exceptionala in boabe.
 
P0725 – Deja cel mai cunoscut hibrid pentru siloz din portofoliu nostru, face parte din grupa hibrizilor tardiva, FAO 520. Rezultatele fabuloase de peste 85 t/ha obtinute anul acesta vorbesc pentru acest hibrid, fiind garantia unei profitabilitati ridicate.
 
Mihai Valentin – Category Marketing Manager Porumb & Soia Corteva Agriscience Romania si Moldova