Corteva Agriscience si Bejo semneaza un acord privind editarea genomului

Bejo, companie olandeza de ameliorare a soiurilor de legume, a incheiat un acord neexclusiv de licenta comerciala si cercetare cu Corteva Agriscience, companie globala de agricultura, si cu Broad Institute, centru de cercetare biomedicala si genomica situat in Statele Unite.

Scris de Agro Food, Joi, 20 Mai 2021
Conform acestui acord, Bejo va accesa proprietatea intelectuala CRISPR-Cas9 pentru editarea genomica in scopuri agricole, autorizand activitati si programe de cercetare, precum si potentiale aplicatii comerciale viitoare. Deocamdata, conform legislatiei in vigoare, Bejo va utiliza tehnologia CRISPR-Cas9 numai in scopuri de cercetare.
 
Bert Schrijver, Director Cercetare si Dezvoltare Bejo, a declarat: „Tehnologiile de editare a genomului precum CRISPR-Cas9 dezvolta noi oportunitati pentru accelerarea programelor de ameliorare a legumelor. Acestea faciliteaza intelegerea geneticii si furnizeaza instrumente pentru dezvoltarea noilor caracteristici de interes, cum ar fi stresul abiotic si rezistenta la boli, ceea ce ajuta fermierii sa cultive terenurile intr-un mod mai durabil si sa satisfaca cererea mondiala de legume sanatoase aflata in continua ascensiune.”
 
Bejo are acum acces la o gama larga de instrumente de editare a genomului, care ii vor permite sa isi consolideze capacitatea de a dezvolta soiuri de legume mai eficiente si sa raspunda provocarilor globale legate de alimentatie si durabilitate. Tehnologie poate fi de acum inainte aplicata intr-o mare varietate de legume, inclusiv conopida, ceapa, morcovi si alte culturi.
 
Sam Eathington, Chief Technology Officer, Corteva Agriscience, a declarat: „CRISPR-Cas9 detine un potential imens pentru a face culturile mai hranitoare, mai rezistente si mai productive. Suntem mandri ca permitem firmei olandeze Bejo sa exploreze in culturile de legume noi practici ale acestui puternic instrument.”
 
„Investitia Bejo in editarea genomica reflecta increderea tot mai mare ca mediul politic din Uniunea Europena (UE) va continua sa se deschida, permitand fermierilor si consumatorilor din UE sa beneficieze de aceasta ameliorare inovatoare a plantelor.” Corteva Agriscience si-a luat un angajament pentru “ inovare deschisa ” si colaboreaza cu comunitatea stiintifica pentru a dezvolta solutii inovatoare pentru cultivatori.
 
Despre Corteva Agriscience
Corteva Agriscience este o companie globala, eminamente agricola, tranzactionata pe bursa, care ofera fermierilor din intreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie - inclusiv un mix echilibrat si divers de seminte, solutii pentru protectia culturilor si solutii digitale axate pe maximizarea productivitatii si cresterea randamentului si profitabilitatii. Avand in portofoliu unele dintre cele mai cunoscute marci din agricultura si o linie de produse si tehnologii de top in industrie, care pot genera cresteri viitoare, compania se angajeaza sa colaboreze cu partile interesate din intreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma si asigurand progresul generatiilor viitoare. Corteva Agriscience a devenit o companie independenta listata la bursa pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricola a DowDuPont. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.corteva.ro. Urmariti Corteva Agriscience pe Facebook , Instagram, LinkedIn, Twitter si YouTube
 
Despre Bejo
Bejo este o companie de top la nivel international, specializata in ameliorarea, productia, prelucrarea si vanzarea semintelor de legume de calitate. Cu un sortiment de peste 1.200 de soiuri de legume, Bejo ofera un program complet pentru toate pietele, adaptate la diferite conditii climatice. Compania olandeza de familie s-a extins de-a lungul anilor intr-un proces organic, continuu, modelat de interactiunea dintre cultivatori, distribuitori, parteneri ai lantului de aprovizionare si angajatii sai. Toti partenerii au libertatea, pe piata locala, de a profita la maximum de produsele Bejo. Suntem dedicati sa furnizam cele mai bune servicii si sa dezvoltam cele mai bune soiuri de legume pentru prezent si viitor - Explorarea naturii nu se opreste niciodata.
 
Mai multe informatii pot fi gasite pe www.bejo.com. Urmariti Bejo pe LinkedIn, Twitter, Facebook, Instagram si YouTube.