Corteva construieste un centru integrat de cercetare si dezvoltare in Germania

La Eschbach, in Germania, este in construcție un centru consolidat de cercetare care va reuni stiințele integrate pentru camp (Integrated Field Sciences, IFS) si ameliorarea plantelor. Facilitatea urmeaza sa fie deschisa anul viitor.

Scris de Agro Food, Joi, 18 Martie 2021
Cu o investiție totala de 5,7 milioane de euro, situl integrat de cercetare si dezvoltare se bazeaza pe facilitatile existente si va permite Corteva Agriscience sa efectueze studii privind protecția plantelor in contextul tintelor europene, la cel mai inalt nivel, si va functiona ca un centru de excelenta pentru studierea modului in care se dezvolta rezistenta.
 
Aducand intr-un singur loc ameliorarea plantelor si IFS, se faciliteaza si dezvoltarea de noi metode, precum evaluarea digitala a loturilor de testare cu ajutorul dronelor, teledetectia si utilizarea biologiei moleculare pentru a intelege cum raspund bolile plantelor la noi moduri de actiune.
 
Situat la granita franco-germana si in zona climatica de tranzitie intre Europa de Nord si de Sud, noul centru ofera o baza excelenta pentru efectuarea testelor de teren la aproape toate culturile relevante din Europa.
 
Construcția unui centru modern, eficient din punct de vedere energetic, dezvoltat pentru a atinge zero emisii de gaze cu efect de sera este in conformitate cu Obiectivele de Durabilitate Corteva Agriscience 2030, care includ un angajament pentru cresterea eforturilor de sustenabilitate ale centrelor sale.
 
Facilitatea din Eschbach, situata in sud-vestul Germaniei, va oferi, de asemenea, un imbold pentru economia locala, nu numai prin mutarea programelor europene de cercetare in acest centru, ci si prin suplimentarea echipei actuale formate din peste 20 de cercetatori cu sase experti in gestionarea daunatorilor, bolilor si a buruienilor.
 
„Reunirea IFS si ameliorarii plantelor sub un singur acoperis reprezinta o etapa importanta si ne va ajuta sa oferim solutii avansate fermierilor din Europa. In conformitate cu obiectivele noastre privind durabilitatea, ramanem neclintit in angajamentul nostru de a dezvolta si implementa solutii agricole inovatoare si durabile in beneficiul clientilor, consumatorilor si comunitatilor pe care le servim”, a declarat Elliot Heffner, director pentru ameliorarea plantelor la Corteva Agriscience Europa.
 
„Corteva Agriscience se angajeaza sa protejeze mediul inconjurator in timp ce ofera fermierilor produsele de care au nevoie pentru a-si proteja culturile. Odata cu cresterea cererii pentru produse de protecție a plantelor de origine naturala din partea consumatorilor, Eschbach se va concentra si asupra produselor biologice si a eficacitatii acestora impotriva daunatorilor si bolilor prezente in Europa. Acest nou sit ne va permite sa continuam sa inovam, sprijinind fermierii pe masura ce se indreapta spre practici mai durabile”, a adaugat Andreas Huber, director pentru cercetare integrata al Corteva Agriscience Europa.